Bilić se sjetio svog "nezamjenjivog kapetana": Luka Vučko u reprezentaciji!

ZBOG ozljede aduktora Darija Kneževića, izbornik Slaven Bilić pozvao je za predstojeće prijateljske susrete stopera turskog Eskisehira Luku Vučka.

Situacija sa stoperima za prvu prijateljsku utakmicu s Austrijom se dodatno zakomplicirala. Nakon što se od reprezentacije oprostio Ivica Križanac, Slaven Bilić je u planovima za susret u Klagenfurtu računao na Josipa Šimunića i Darija Kneževića, a kao alternacija pozvan je Jurica Buljat, no problemima s ozljedama nikad kraja.

"Sinoć smo saznali za ozljedu Kneževića, riječ je o upali aduktora, razgovarao sam s Darijom i s profesorom Nemecom i njegov dolazak i nastup nisu opcija. Odlučili smo se poslati poziv Luki Vučku", rekao je izbornik Bilić.

Nekad vrlo stabilan dio Bilićeve momčadi pretvorio se spletom okolnosti, u najmanju ruku, u vrlo osjetljivu točku. Podsjetimo, Dejan Lovren, Domagoj Vida i Tomislav Barbarić priključeni su mladoj reprezentaciji koja isti dan igra iznimno važnu utakmicu sa Slovacima u Varaždinu, u kojoj nema ni Maria Maloče zbog kartona. Ivica Križanac se, kako smo naveli oprostio, Hrvoje Vejić nije više u kombinaciji zbog situacije s Hajdukom, a od ranije nema iskusnih Roberta Kovača i Darija Šimića.

Vučko početkom sezone: Ljut sam na Slavena, zaboravio me!

Luka Vučko tako je dočekao svojih pet minuta. Početkom sezone imali smo priliku razgovarati s nekadašnjim kapetanom mlade hrvatske reprezentacije i rođenim Hajdukovcem, koji je tada bio prilično ogorčen na izbornika Bilića.

"Zaslužio sam da mi makar da priliku. Već drugu godinu odlično igram u turskoj ligi, a ove sezone sam dao tri gola iako sam stoper. Ljut sam na Slavena, jer spada u red ljudi koji me najbolje znaju. U mladoj reprezentaciji sam mu bio nezamjenjiv i kapetan selekcije, a sada me zaboravio", podsjetio je Vučko.

Razlog za ljutnju na izbornika Bilića s ovim se pozivom polako topi, jer Luka Vučko na pragu je svog premijernog naslova za A reprezentaciju. Vučko je 2006. godine iz Hajduka otišao u Saturn, gdje se nije uklopio te se udaljio od izbornikovog radara. Vratio u Split iste godine, ali brzo su ga Bijeli proslijedili Rijeci. Tek u Turskoj igrač Igora Štimca doživio je punu afirmaciju.

Pročitajte više