Bilić sprema iznenađenje za Capella?

Tekst: V.B.
Foto: Index

PREMA najnovijim vijestima koje stižu iz Londona Bilić sprema novo iznenađenje za izbornika Engleske Fabia Capella. Naime, kad mu je već crvenim kartonom Ćorluke propala kombinacija Srna desni bek, Ćorluka lijevi, Bilić se odlučio za nove taktičke korekcije.

Dakle, unatoč predviđanjima da će Hrvoje Čale otići na lijevi bok, a Pranjić naprijed na lijevo krilo, čini se da je Bilić odustao od te varijante. Pranjić će ostati tamo gdje je igrao većinu posljednjih reprezentativnih utakmica, dok bi na lijevo krilo trebao Eduardo da Silva. Kranjčar i Vukojević u sredini terena, desno Rakitić, polušpica Mandžukić, a u napadu Ivica Olić. Srna bi naravno trebao na desni bek, dok bi stoperski dvojac bili nezamjenjivi Šimunić i Križanac.

Eduardo na lijevom krilu, Mandžukić polušpica?

Prema drugoj varijanti, Hrvatska bi trebala zaigrati u 4-2-3-1 formaciji sa Pranjićem na lijevom beku, Lekom i Vukojevićem kao zadnjim veznima i trojcem ofenzivnih veznjaka Mandžukić, Eduardo, Kranjčar. Naprijed je zamišljen Olić. Postoji varijanta u istoj ovoj formaciji, samo bez Mandžukića i Leke, umjesto kojih bi zaigrali Rakitić odnosno Nikola Pokrivač.

Što se tiče Engleza, Fabio Capello će na teren Wembleya gotovo sigurno poslati sljedeću momčad: Green (West Ham) - Johnson (Liverpool), Upson (West Ham), Terry (Chelsea), A. Cole (Chelsea) - Wright-Phillips (Man. City), Barry (Man. City), Lampard (Chelsea), Gerrard (Liverpool) - Rooney (Man. United), Heskey(Aston Villa).

Englezi također u 4-2-3-1 formaciji sa Heskeyom naprijed

I Englezi bi trebali nastupiti u 4-2-3-1 formaciji. Johnson desno, Upson i Terry u sredini, a A. Cole lijevo. Dvojac zadnjih veznih sačinjavat će Barry i Lampard, trojac ofenzivnih veznjaka Wright-Phillips, Gerrard i Rooney, dok bi naprijed trebao igrati sidrun Heskey.

Spominje se kako će u nastavku kada naši igrači padnu malo u kondiciji Capello posegnuti za jednim brzancem umjesto Heskeya, kao i to da u mislima ima dvojac Beckham - Crouch koji je prije dvije godine režirao povratak Engleske nakon 2:0 vodstva Bilićevih pulena.

Pročitajte više