slaven bilić

Bilić u deliriju: Pogledajte kako vrhunac karijere slavi okupan šampanjcem

Foto: Gulliver / Getty Images

SLAVEN BILIĆ je u neviđenoj drami zadnjeg kola Championshipa osigurao izravni plasman West Bromwicha u Premiership, iako nije napravio što je morao - pobijedio QPR na svom terenu. Završilo je 2:2, a na ruku mu je išlo što je izravni konkurent Bradford na svom terenu izgubio (1:2) od Barnsleya.

Uspjeh u infarktnoj završnici preduge (46 kola) i sezone koju je još duljom učinila pauza zbog pandemije koronavirusa Bilić i njegovi igrači euforično su proslavili. Čim je sudac označio kraj utakmice, njihovim stadionom prolomio se urlik oduševljenja i olakšanja, a igrači i trener u deliriju su plesali, skakali, pjevali, grlili se i bacali po terenu.

Svjesni što su napravili i bez čega su zamalo ostali, Bilić i igrači su uspjeh u utakmici od 200 milijuna funti dostojno proslavili. Jedan od vrhunaca fešte na terenu bio je kada su igrači WBA-a okružili omiljenog menadžera i zalijevali ga šampanjcem.

Podsjećamo, Bilićeva momčad više od pola godine činila se sigurnim osvajačem neke od prve dvije pozicije Championshipa i izravnim putnikom u Premiershipom, ali je velikim padom forme i rezultata u zadnjoj četvrtini sezone teško kompromitirala do tada sjajnu situaciju i poziciju.

Prijetio joj je pad na treće mjesto i odlazak u teške dodatne kvalifikacije u kojima od četiri momčadi samo jedna izbori Premiership. Međutim, Biliću se nije osvetilo što nije pobijedio u nijednoj od posljednje četiri utakmice jer su rivali Brentford i Fulham kiksali još više od njega. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Bilićeve proslave možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više