Bilić za Gruziju pozvao Vukušića, Tomića i Vrsaljka

NA današnjoj press konferenciji u Sheratonu izbornik Slaven Bilić objavio je popis reprezentativaca za predstojeći kvalifikacijski susret s Gruzijom koji se igra 3. lipnja u 20:10 u Splitu. Od novih imena na popisu valja spomenuti kako je tu mladi napadač Hajduka Ante Vukušić, a priliku su opet dobili Šime Vrsaljko te vratar Karabukspora Vjekoslav Tomić, nekadašnji golman Hajduka.

Bilić je pojasnio poziv Vukušiću u svjetlu već prijašnje tradicije pozivanja mladih i talentiranih igrača u svrhu svojevrsne nagrade.

"Vukušić je ove sezone igrao vrlo dobro, drugi je strijelac HNL-a i pozvan je zbog svoje kvalitete, a i zbog nastavka tradicije pozivanja mladih igrača. Svoju priliku dobili su i Tomić i Vrsaljko. Oni su svakako zaslužili taj poziv, pogotovo Tomić koji sjajno brani u turskoj ligi", rekao je Bilić.

"Iako je situacija bajna s napadačima, Eduardo i Petrić nisu sasvim fit, pa smo uz Jelavića, Mandžukića i Kalinića, odlučili pozvati i Vukušića. Ukoliko sve bude u redu i ne bude dodatnih problema i ozljeda, Vukušića ćemo osloboditi obveze i pridružiti mladoj reprezentaciji", dodao je izbornik čiju je poziciju ozbiljno zatresao poraz od Gruzije u gostima 1:0.

Vratari su pak posebna priča. Iako trenutno situacija nije alarmantna, u budućnosti bi mogli imati problema...

"Istina je kako imamo problem s vratarima, jer dosta njih ne brani u svojim klubovima. Ipak, situacija nije alarmantna, ali to može postati u budućnosti. Pletikosa i dalje ne brani, Runje je sa Lensom ispao iz lige i tko zna što  donosi budućnost. Upravo stoga već duže vrijeme motrimo petoricu vratara za koje se nadamo da bi u budućnosti mogli odjenuti reprezentativni dres. Jedan od njih svakako je Tomić, a tu su i Subašić, Kelava, Antolović i Delač pa čak i Blažević- Ovaj put priliku je dobio Tomić, ali to ne znači da sljedeći susret neće netko od ostalih na popisu dobiti poziv u A selekciju", objasnio je Bilić.

"Što se tiče Šimunića, s njim ćemo tek vidjeti što i kako. Činjenica je da Joe praktički već pet mjesecima nije igrao za svoj klub, a neko vrijeme nije ni trenirao. U Parizu je odigrao na svježinu, nikad nismo ni sumnjali u njegovu kvalitetu, a na pripremama ćemo vidjeti u kakvoj je stanju i može li zaigrati protiv Gruzije. U svakom slučaju imamo kvalitetne alternative. Ne brinite, nikada nismo postavljali momčad po starim zaslugama, ni u prijateljskim utakmicama, a kamoli u kvalifikacijama", dodao je Bilić.

Izbornik je na koncu prokomentirao susret s Gruzijom: "Radi se o protivniku kojeg dobro znamo i koji u Split sigurno neće doći na izlet s bijelom zastavicom. Ipak, vjerujem kako je kvaliteta na našoj strani i kako možemo pobjedom zatvoriti ovaj dio kvalifikacijskog ciklusa."

Popis:

Vratari: Runje, Pletikosa, Tomić

Obrana: Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Vida, M. Pamić

Vezni red: Vukojević, Dujmović, Modrić, Badelj, Gabrić, Perišić, Pranjić

Napad: Mandžukić, Petrić, Da Silva, Kalinić, Jelavić, Vukušić

Pročitajte više