hrvatski treneri

Bilić: Za otkaz sam saznao u autobusu

Foto: Getty Images/Guliver Image

SLAVEN BILIĆ dao je intervju Telegraphu nakon što je dobio otkaz u West Bromwich Albionu.

Hrvatski trener senzacionalno je uzeo bod Cityju na Etihadu, ali je 24 sata kasnije dobio otkaz. WBA je prošle sezone uveo u Premiership, ali mu klub nije mogao priuštiti potrebna pojačanja i njegova momčad se, sasvim logično, našla pri dnu tablice.

Bilića je zamijenio Sam Allardyce. Legendarni engleski trener poznat je po tome da spašava klubove od ispadanja, ali je veliki dio navijača WBA-a i engleskih medija ipak iznenađen potezom klupske uprave da smijeni Bilića.

U autobusu doznao da će otići

"Ljudi su mislili da sam očekivao otkaz, ali ja sam se osjećao ugodno. U intervjuu nakon utakmice sam rekao da se ne zamaram tim stvarima jer sam bio sretan što smo osvojili bod protiv Cityja i nisam razmišljao o budućnosti. Kad smo ušli u autobus i krenuli nazad, jedan od suradnika je na mobitelu pročitao vijest da mi se sprema smjena. Tek tad sam shvatio da se nešto događa", rekao je Bilić.

Sljedećeg jutra stigao je u trening-centar i pripremao je trening i nedjeljnu utakmicu protiv Aston Ville, ali su ga uskoro na razgovor pozvali sportski direktor Luke Dowling i šef Xu Ke te mu priopćili da više nije trener.

"Ne mogu reći da sam bio šokiran, ali nisam to očekivao. Svjestan sam da u ovom poslu uvijek postoji opasnost da dobiješ otkaz i u svakoj ligi je nekoliko trenera koji se stalno spominju u tom kontekstu u medijima i u vezi s kladionicama. Najveći signal koji trener može dobiti da ne radi dobro je onaj od publike i navijača na stadionu. No ovo je čudno razdoblje s praznim tribinama pa nemaš tu povratnu informaciju. Nitko ne može reći da smo igrali odlično budući da smo osvojili sedam bodova u trinaest kola, ali definitivno smo napredovali", rekao je Bilić i dodao:

"Po mojem mišljenju, bili smo dobri. Svi su ionako prije početka sezone govorili da ćemo sigurno ispasti i da ćemo biti uvjerljivo zadnji. No dobro smo se nosili s protivnicima i smatram da smo bili u igri u svakoj utakmici. Na papiru smo sigurno najslabija momčad, ali igrači su pokazali da se mogu boriti za ostanak. Rekao sam im da budu ponosni na bod protiv Cityja."

Premiership je okrutan

Bilić je tako završio svoj drugi trenerski angažman u Premiershipu nakon što je prije nekoliko godina vodio West Ham.

"Učili smo, napredovali i skupljali samopouzdanje, ali Premiership je najteža škola na svijetu. Okrutna škola u kojoj ti treba vremena da sve posložiš i počneš osvajati bodove. Neke stvari koje ti se događaju puno više utječu na male nego na velike klubove u ovoj ligi i to je bio slučaj i kod nas", rekao je Bilić.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više