Biliću ne treba igrač koji Lucu Tonija pospremi u mali džep

IVICA KRIŽANAC ipak nije pozvan na popisu reprezentativaca za Euro. Izbornik Slaven Bilić je, kao što se i očekivalo, odlučio da mu finalist (a možda i osvajač) Kupa Uefa ne treba za skorašnje veliko natjecanje u Austriji i Švicarskoj. Da, Bilić je odlučio da ne želi igrača koji je jednog Lucu Tonija pospremio u mali džep. Iako mnogi hrvatski navijači smatraju da je 29-godišnji igrač ruskog Zenita potreban izabranoj vrsti, stručni stožer reprezentacije ne dijeli njihovo mišljenje.

Izbornik je odlučio da mu za obranu trebaju Robert Kovač, Dario Šimić, Danijel Pranjić, Dario Knežević, Josip Šimunić, Hrvoje Vejić, Vedran Ćorluka i Nikola Pokrivač koji svi doduše nisu klasični braniči. Igrača Zenita nema ni na pretpozivu na kojem se neočekivano našao Manuel Pamić koji je je otkako je početkom godine došao u Red Bull Salzburg odigrao šest utakmica za tu momčad.

Međutim, Bilić je na press konferenciji rekao da su izglađeni odnosi između njega i Križanaca, koji su bili dobrano narušeni međusobnim izjavama.

Izbornik je rekao da je sat vremena razgovarao s Križancem i "da su vrata reprezentacije za njega otvorena".

"Učinio mi se kao simpatičan momak, do tada se nismo uopće poznavali, sad imam sasvim drugačije mišljenje o njemu.  Objasnio sam mu o čemu je riječ i da nismo obazirali pažnju na njega zbog onih izjava koje su me iskreno zasmetale. No nije to samo razlog zbog kojeg on nije ovdje, nije ovo moja osobna reprezentacije da odlučujem da netko igra zato što mi je drag", rekao je Bilić.

Kontaktirali smo Ivicu Križanca no on nije htio ništa reći dok ne pročita izjave Slavena Bilića.

"Ne mogu ništa komentirati dok ne vidim što je izbornik točno rekao i kako će mediji to popratiti. Želim vidjeti sutrašnje natpise u novinama pa ću moći više reći", rekao nam je Križanac.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više