HRVATSKI NOGOMETAŠI

Biliću se ostvarila najveća želja. Vratio mu se omiljeni Hrvat

Foto: WBA

SLAVEN BILIĆ i navijači West Broma slave. Menadžer Baggiesa nije krio tko mu je najveća želja u prvom prijelaznom roku koji kao menadžer West Bromwicha radi u Premiershipu, a sada mu se želja ostvarila. Filip Krovinović (25) vratio se na posudbu iz Benfice te potpisao još jednu jednogodišnju pozajmicu u WBA.

WBA je Krovinovićev povratak objavio zanimljivim videom

Bilićev klub objavio je to videom na kojem Krovinovićev povratak objavljuje njegov prošlosezonski i budući suigrač Matheus Pereira. Navijači West Broma oduševljeni su povratkom igrača omiljenog zbog vesele naravi te borbenosti na terenu:

Krovinović: Ovo je kao povratak obitelji i kada vidiš školske prijatelje nakon ljetnih praznika

"Oduševljen sam što sam se vratio obitelji. Znam da je trebalo malo dulje vremena da se to dogodi, ali sada sam ovdje i to je najvažnije. Ovo je kao da sam se vratio u školu nakon ljetnih praznika, znate onaj osjećaj, jedan od najboljih, kada opet vidite stare prijatelje."

Biliću se vraća igrač koji mu je donio Premiership

Krovinović je prošle sezone na posudbi u WBA-u iz Benfice kao središnji ofenzivni vezni, pa zatim i onaj na centru u sustavu 4-2-3-1 odigrao 43 utakmice, postigao tri i namjestio četiri gola, odreda ključne u tijesnoj i uspješnoj borbi za plasman u Premiership. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Htio ga je i Siniša Mihajlović

Prošlog tjedna doznali smo da je sve dogovoreno između West Broma i Benfice te da Krovinović početkom idućeg tjedna potpisuje jednogodišnju posudbu bez prava otkupa. Bilić nam je prije dva dana rekao da će to biti riješeno kroz koji dan. Krovinovićevi menadžeri su pomogli tako što su izvršili presing jer su odbili sve druge zainteresirane klubove te rekli Benfici da idu u pregovore u Španjolsku i Italiju. Krovinovića su naime htjeli i Getafe i Bologna. 

Krovinović se nakon sjajne sezone na posudbi u WBA-u vratio u portugalski klub, ali Bilić je neprestano ponavljao da s igračem koji mu je bio jedan od glavnih u dostizanju prve lige želi i igrati u elitnom rangu.

Bilić je govorio: "Bit ću ekstremno razočaran ako ga ne uspijemo vratiti"

"Bit ću ekstremno razočaran ako ne uspijemo vratiti Krovinovića. Ne želim niti pomišljati da će se to dogoditi. Svakog dana kada dođem u klub prvo pitam za njega. Zato što je bio ključni igrač momčadi koja je izborila Premiership. Briljirao je na terenu. On nam tamo omogućava da budemo svestrani i mijenjamo načine igranja bez da mijenjamo igrače", rekao je Bilić i objasnio što je zapreka da mu se prva želja ostvari: "Budžet. Moramo naći novac za posudbu ili što već. Filip želi doći i svi ovdje jedva čekaju da dođe. Čuo sam da je Benfica zainteresirana i zato sam optimističan u pogledu Filipovog povratka."

WBA ga je htio kupiti, ali nije mogao platiti koliko je Benfica tražila

Budžet za pojačanja o kojem Bilić govori već je iscrpio kupnjom još dvojice igrača koji su mu prošle sezone bili na posudbi. Za Gradyja Dianganu platio je West Hamu 13,5 milijuna eura, dok je za Matheusa Pereiru platio lisabonskom Sportingu 9 milijuna eura. Zato Bilić nije mogao otkupiti Krovinovića, za kojeg je Benfica tražila 10 milijuna eura. WBA je za njega nudio posudbu uz pravo otkupa za 6 milijuna eura.

Prošle sezone donio je prvu ligu. Ove će morati pomoći u opstanku tamo

Benfica je to odbila i nije htjela prodati igrača kojeg je u ljeto 2017. kupila od Rio Avea za 3,5 milijuna eura. Krovinović je u velikanu krenuo sjajno, bio blizu Dalićevog popisa za SP, ali teška ozljeda, potrgani prednji križni ligamenti koljena, usmjerila ga je na novo dokazivanje, u West Brom. To je uspješno napravio prošle sezone, a nakon što je Biliću pomogao da uđe u Premiership, sada će mu morati pomoći da tamo opstane. WBA nakon tri kola ima samo jedan bod. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više