Bio je dragulj Dinama i Hrvatske. Sad igra Kutiju šibica i nema klub pet mjeseci

Foto: Damir Krajac/Cropix

ANTE ĆORIĆ (26) je igrao na Kutiji šibica, najpoznatijem hrvatskom malonogometnom turniru na kojem često nastupaju poznati bivši nogometaši. Nekadašnji igrač Dinama i Rome bio je jedini strijelac svojeg CB Playa koji se porazom od SuperSporta (1:3) oprostio od natjecanja. Ćorić je slobodan igrač otkako mu je u srpnju istekao ugovor s rimskim velikanom. 

Podsjetimo, ljetos se pisalo o povratku Ćorića u hrvatski nogomet. Nekad najveći domaći talent trebao je kao slobodan igrač potpisati za hrvatskog trećeligaša Kustošiju, s kojom je i trenirao. Govorilo se i o dolasku u Varaždin, ali ni do toga nije došlo.

Objavljuje MNT Kutija šibicaSrijeda, 20. prosinca 2023.

Bio je najveći hrvatski talent generacije

Ćorić je bio svojevrsni nasljednik Alena Halilovića, novi dragulj Dinama. Prema podacima Transfermarkta, Ćorić je za prvi sastav Dinama između 2014. i 2018. godine upisao 143 nastupa, zabio 23 pogotka i za još toliko asistirao. Sa zagrebačkim klubom osvojio je četiri hrvatska prvenstva te tri Kupa.

Za Ćorića su se raspitivali najveći klubovi, od kojih je 2018. prihvatio poziv Rome i kao 21-godišnjak otišao u transferu vrijednom šest milijuna eura. U prvoj sezoni upisao je tri nastupa za prvu momčad. Pokazalo se da su to jedine utakmice koje je odigrao za rimski klub.

Godine je provodio na posudbama u Almeriji i Venlu, zatim slovenskoj Olimpiji u kojoj je doživio tešku ozljedu ligamenata, s time da je bio član prvog sastava, i na kraju u Zürichu. U švicarskom klubu mu je bilo najbolje jer je odigrao 23 utakmice, upisao gol i dvije asistencije te osvojio naslov prvaka. Švicarci su ga željeli otkupiti na ljeto, no Roma je tražila previše.

Talijanski velikan nije računao na Ćorića u zadnjoj sezoni 2022./2023. koju je, zapravo, proveo bez kluba. Trenirao je individualno i od 1. srpnja postao slobodan igrač, što znači da pet mjeseci traži novu sredinu. Transfermarkt mu vrijednost trenutno procjenjuje na 300 tisuća eura. Najviše je iznosila krajem 2016. godine - 10 milijuna eura.

Pročitajte više