Bio je internet senzacija s 9 godina. Sad će od sporta i piletine zarađivati milijune

Foto: Screenshot

DIEUNERST COLLIN ime je i prezime koje vjerojatno ne poznajete, ali ste tog dječaka sigurno vidjeli više desetaka puta. Riječ je o mladom Amerikancu koji je svojevremeno postao internetska zvijezda, poznat kao Popeyes meme klinac. Naime, Collin je 2013. godine snimljen u lancu brze hrane Popeyes u popularnom videu u kojem je sramežljivo gledao sa strane, a taj isječak počeo se koristiti za gifove i memove diljem svijeta.

Collin se uspio razviti kao vrlo dobar igrač američkog nogometa. U srednjoj školi East Orange osvojio je državni naslov, a uskoro je postao i koledž igrač na Lake Erie sveučilišta u Ohiju. Zahvaljujući naporu njegovih online fanova, sada je potpisao ugovor koji bi mu mogao donijeti milijune dolara.

Postao zaštitno lice fast fooda koji ga je proslavio

Naime, prethodno spomenuti lanac Popeyes, koji je specijaliziran za proizvode od piletine, odlučio je s Collinom potpisati ugovor o marketinškim pravima. Prema američkim zakonima, sportašima na koledžu je omogućeno stjecati profit od korištenja vlastitog imena i društvenih mreža i ta mogućnost je iskorištena.

Collin je potpisao takozvani NIL (Name, Image and Likeness) ugovor, prema kojem će uskoro 19-godišnjak visok 183 centimetra i težak 140 kilograma zarađivati kao zaštitno lice Popeyesa koje će koristiti njegovo ime i prepoznatljivost.

Pročitajte više