Bio je jedan od najvećih hrvatskih talenata, doveo ga je europski velikan, a danas ga traži trećeligaš

Foto: Screenshot

KAD se 2008. sa svega 16 godina pojavio na sceni u dresu zaprešićkog Intera pojavio na sceni, nije bilo nogometnog stručnjaka koji nije Mateju Delaču prognozirao veliku karijeru.

Za Inker je debitirao 22. veljače 2008. u utakmici protiv Zagreba, a tom je utakmicom postao najmlađi igrač koji je nastupio u 1. HNL.
 
Skauti najvećih europskih klubova svakodnevno su visjeli u Zaprešiću pokušavajući nagovoriti mladog vratara da potpiše za njih. Najbolju ponudu dao je Chelsea i 17. rujna 2009. Delač je potpisao 5-godišnji ugovor s klubom sa Stamford Bridgea.
 

 
U tim se trenucima činilo kako je samo nebo nedostižno za Delača, ali vrlo brzo Matej je shvatio svu surovost profesionalnog nogometa.
 
Delač je 2010. otišao na posudbu u nizozemski klub Vitesse za ostatka sezone, a to je tek bila prva u nizu posudbi. Uslijedile su posudbe u Dynamo iz Čeških Budejovica, Vitoriju Guimaraes, Inter iz Zaprešića, Vojvodinu, Arles, Sarajevo kojem je dva puta bio posuđen, a prošle je sezone branio za belgijski Mouscron.
 

 Delač ima još godinu dana ugovor s Chelseajem, no izgledno je kako će već ovog ljeta ovaj put zauvijek napustiti Stamford Bridge.
 
Engleski mediji pišu da je tamošnji trećeligaš Charlton spreman platiti 800 tisuća eura za njegove usluge.Naime, nekadašnji prvoligaš ima ambiciju vratiti se u drugu ligu, a smatraju da će i Delač pomoći u tome. Postavlja se samo pitanje kako bi hrvatski vratar dobio radnu dozvolu.
 
Završi li na kraju Delač u Charltonu, bit će mu to 11. klub u karijeri, a tek mu je 25 godina.
 

Pročitajte više