Bio je kapetan povijesne generacije Rijeke i zaigrao za Hrvatsku. Sad se umirovio

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HRVATSKI veznjak Mate Maleš (33) odlučio je prekinuti aktivnu nogometnu karijeru. Maleš je ove sezone bio igrač Lokomotive, a ondje bi trebao i ostati u ulozi trenera u omladinskoj školi. Proteklih je godina imao i problema s ozljedama pa je ove sezone zaigrao samo jednom u SuperSport HNL-u, a u prethodne dvije sezone skupio je 29 nastupa za Lokomotivu.

Maleš će ostati upamćen kao kapetan Rijekine generacije koja je u sezoni 2016./17. postala prvak Hrvatske. Za Rijeku je igrao od 2013. i 2018. godine te je s njom u dva navrata osvojio i Kup Hrvatske. Prije Rijeke igrao je za Šibenik, Dinamo, Lokomotivu i Zagreb, gdje je bio na posudbi. Nakon Rijeke nosio je dresove rumunjskog Cluja, norveškog Sarpsborga i talijanskog Arezza, a u Lokomotivu se vratio u zimu 2021. godine.

Maleš je u mandatu Nike Kovača redovito bio pozivan i u hrvatsku reprezentaciju, no za nju je nastupio samo jednom, i to u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske 2014. godine. Bio je izgledan kandidat za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ali ga je propustio zbog ozljede.

Pročitajte više