TRANSFERI

Bio je najveći Milanov talent, a sada je jedva našao klub u trećoj ligi

Foto: Getty Images

PRIJE pet godina navijači Milana u Hachimu Mastouru vidjeli su igrača koji će u budućnosti njihov klub vratiti u vrh europskog nogometa.

Međutim, kao i mnogi talenti, Mastour se izgubio putem do seniorskog nogometa. Milan ga je kao 14-godišnjaka platio pola milijuna eura i doveo u konkurenciji Reala, Barcelone, Cityja i Intera. Četiri godine kasnije milanski klub pustio ga je kao slobodnog igrača. 

Rossoneri su ga čekali godinama. Slali su ga na posudbe u Malagu i nizozemski Zwolle, ali se tamo nije naigrao. Nije pokazao gotovo ništa i vratio se u Milanello, gdje ga je dočekao šok. Istekao mu je ugovor, klub mu je ponudio novi jednogodišnji, a on se nije uspio dokazati i napustio je Milan.

Nestao iz kluba

Prošlog ljeta je internetska zvijezda završila u grčkoj PAS Lamiji. Odigrao je šest utakmica za prvu momčad i onda - nestao.  Klub je objavio da ne zna gdje je nogometaš.

Kontaktirali su i FIFA-u, ali ni krovna svjetska nogometna organizacija nije uspjela pronaći 20-godišnjeg Marokanca. Gazzetta dello Sport otkrila je nakon toga da se vratio u Milano, gdje se oporavlja od ozljede. Otišao je bez dozvole kluba i nikad se nije vratio u Grčku. 

Ponuda za oživljavanje karijere

Talijanski mediji sada javljaju da je Mastour pred potpisom za Regginu koja se natječe u Seriji C. Očekuje se da će ovaj 20-godišnjak potpisati ugovor do ljeta 2022. godine.

Mastour je ljetos bio na probi u Parmi, ali nije oduševio trenere ovog kluba koji su mu se zahvalili na izdvojenom vremenu. Nekada je čak igrao i za omladinske selekcije Italije te upisao debi u dresu Milana, ali nakon toga njegova karijera išla je samo silaznom putanjom.

"Ovo je za njega velika stvar jer vjerujemo u njegov talent i želju za osvetom, odnosno dokazivanjem da vrijedi", rekao je sportski direktor Reggine, Massimo Taibi.

Pročitajte više