Bio je najveći talent hrvatskog nogometa, a sad potpisuje za trećeligaša

Foto: EPA

NEKADAŠNJI hrvatski reprezentativac Ante Ćorić (26) vrlo je blizu povratka u hrvatski nogomet. Ćorić bi kao slobodan igrač trebao besplatno potpisati za hrvatskog trećeligaša Kustošiju, s kojom ovih dana trenira. Klub je, podsjetimo, prošle godine igrao u drugoj ligi, ali je na kraju sezone ispao. Ćorić je bez ugovora od prošlog ljeta, kad mu je istekao ugovor s Romom. 

Imao je petogodišnji ugovor koji je zaradio prelaskom u Rim iz zagrebačkog Dinama. Roma ga je tad platila pet milijuna eura. Nikad se nije nametnuo u Romi te je odigrao samo tri utakmice i to u prvoj sezoni u kojoj je stigao u Italiju. Nakon toga uslijedile su posudbe. Ćorić je igrao za Venlo, Olimpiju iz Ljubljane, Zurich i Almeriju. Jedini gol na tim posudbama zabio je za Zürich, s kojim je bio prvak Švicarske.

Najbolji nogomet u karijeri igrao je za Dinamo, za koji je upisao 142 nastupa, zabio 23 pogotka te 23 puta asistirao. Ćorić je s Dinamom bio četiri puta prvak Hrvatske te je osvojio tri Kupa. Igra uglavnom na poziciji ofenzivnog veznog ili lijevog krila.

 

Pročitajte više