ATP

Bio je peti tenisač svijeta, a danas igra vjerojatno zadnji meč u karijeri

Foto: EPA

TOMMY ROBREDO igra posljednji turnir u karijeri. Španjolski tenisač odlučio se oprostiti u Barceloni, na istom turniru na kojem je 1999. godine odigrao prvi meč u karijeri. 

Robredo, 39-godišnjak iz Girone, dobio je pozivnicu organizatora budući da je 362. na ATP-jevoj ljestvici te da s takvim renkingom nije imao pravo nastupa na turniru. Danas zatvara program na središnjem terenu protiv sunarodnjaka Bernabea Zapate Mirallesa, 119. na svijetu. Zapata Miralles je veliki favorit pa bi to Robredu mogao biti i oproštajni meč.

"Nadam se da mi ovo ipak neće biti posljednji meč. Dat ću sve od sebe da prođem. Želim uživati i dati sve od sebe do kraja", rekao je Robredo uoči meča. Barcelona je jedan od 12 turnira koje je osvojio.

Najveći osvojeni turnir mu je Masters u Hamburgu 2006. godine. Bio je i član Davis Cup reprezentacije koja je osvojila natjecanje 2004. godine. Četiri puta je bio četvrtfinalist Roland Garrosa, a peto mjesto mu je renking karijere. Posljednjih godina imao je velikih problema s ozljedama.
 

Pročitajte više