Francesco Flachi

Bio je reprezentativac, zbog kokaina dobio zabranu 12 godina, a sad ponovo igra

Foto: EPA

NEKADAŠNJI talijanski reprezentativac Francesco Flachi vratio se nogometu nakon što mu je istekla 12-godišnja zabrana igranja zbog uzimanja kokaina. Napadač, kojem je 46 godina, nastupio je za momčad Signe, koja se natječe u petoj talijanskoj ligi. Na terenu je proveo pola sata.

"Bio sam toliko uzbuđen prije utakmice da nisam mogao spavati cijeli ovaj tjedan. Toliko sam sretan i želim zahvaliti svima koji su mi pomogli da se ponovo osjećam kao nogometaš. Putovanje je tek počelo, vidjet ćemo što će se dogoditi. U svibnju krećem u trenersku školu", rekao je Flachi nakon utakmice.

Od slave do ponora

Flachi je 2007. bio jedan od najboljih napadača Serie A. Bio je najbolji strijelac i kapetan Sampdorije, a bio je pozvan i u reprezentaciju Italije. Krajem siječnja 2007. godine nakon utakmice s Interom išao je na rutinska testiranja. Testovi su odmah pokazali da je pozitivan na kokain.

Flachi je godinu ranije na temelju prisluškivanja trećih lica optužen da je pokušao namjestiti utakmicu. Suspendiran je na dvije godine, a kasnije je rekao kako nije imao veze s tim. Nakon dvije godine se vratio i zaigrao u Serie B, no u prosincu 2009. ponovo je bio pozitivan na kokain. Dobio je suspenziju od 12 godina.

Pročitajte više