LIGE PETICE

Bio je u zatvoru i zabio najpoznatiji gol u povijesti kluba. Sada odlazi uplakan

Foto: EPA-EFE

PRIJELAZNI rok u nogometu uvijek donosi velike priče i potencijalne transfere koji će promijeniti tijek svjetskog nogometa. S druge strane, vrijeme je to i teških trenutaka u kojima gledamo odlazak legendi, njihovo umirovljenje ili prelazak u redove drugog kluba. Upravo je takav slučaj u Premiershipu.

Troy Deeney, legenda Watforda, raskinuo je suradnju s klubom u kojem je bio 11 godina. Jedan od najboljih pickova igrača fantasyja proteklih godina je za Watford odigrao čak 419 utakmica, postigao 140 golova i ušao u legendu kao jedna od najvećih zvijezda klupske povijesti.

Na klupskom Twitteru osvanula je snimka na kojoj se uplakani 33-godišnji napadač oprašta od navijača i kluba. "Teško je objasniti moje emocije prema Watfordu. Osjećam tugu što odlazim jer mi je Watford promijenio život. Watford će zauvijek biti u mom srcu", rekao je, između ostalog, u oproštajnoj poruci.

Deeney je strijelac jednog od najpoznatijih golova u povijesti engleskog Championshipa. Watford je na domaćem terenu igrao polufinale doigravanja za ulazak u Premiership protiv Leicestera. Lisice su u prvom kolu kod kuće pobijedile 1:0, a rezultat u uzvratu je bio 2:1 za domaćina duboko u sudačkoj nadoknadi. S obzirom na gol u gostima, to bi Leicesteru dalo finale. Onda smo vidjeli jednu od najnevjerojatnijih završnica u povijesti nogometa. U 96. minuti dosuđen je penal za Leicester. Loptu je uzeo Anthony Knockaert kako bi zapečatio sudbinu domaćina, ali je Almunia skinuo penal. Iz te obrane se razvila kontra iz koje je Deeney zabio gol koji je njegovu momčad odveo u finale.

Njegovi dani u Watfordu bili su ponekad i teški. Tako je 2012. godine proveo 10 mjeseci u zatvoru zbog fizičkog napada i nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Karijeru će nastaviti u Championshipu, i to u Birminghamu, navode engleski mediji.

Pročitajte više