Bio je veliki talent. Prijatelj je s mafijom, uhićen je u veljači, sad ima novi klub

Foto: EPA

NIZOZEMSKI veznjak marokanskog porijekla Mohamed Ihattaren (21) novi je igrač Slavije Prag. Ihattaren je ugovor s češkim velikanom potpisao do kraja ove sezone, nakon čega klub ima opciju produljiti mu ugovor sve do 2027. godine. Bez kluba je bio od srpnja, kada mu je Juventus raskinuo ugovor.

Bio je jedan od najtalentiranijih nogometaša, a onda je postao jedan od najkontroverznijih

Ihattaren je slovio za jednog od najvećih talenata svjetskog nogometa. U prvi sastav PSV-a probio se sa svega 17 godina, no vrlo brzo je zbog nediscipline dolazio u sukobe sa strukom u klubu. Nizozemci su ga 2019. prodali Juventusu za manje od dva milijuna eura, ali ondje se nikad nije nametnuo. Bio je na posudbama u Sampdoriji i Ajaxu, no i ondje je jako malo igrao.

Prošle godine je Ihattaren bio tema u nizozemskim medijima zbog navodnih poveznica s tamošnjim kriminalnim podzemljem i mafijom čiji su članovi marokanskog porijekla. Sve je počelo kad je jedan od članova spomenute mafije došao na suđenje u autu čiji je vlasnik bio Ihattaren.

Nizozemska policija također je utvrdila da je mladi nogometaš blizak prijatelj nekima od najmoćnijih ljudi u toj kriminalnoj organizaciji. U veljači ove godine Ihattaren je bio i pritvoren u Amsterdamu zbog optužbi za nasilje nad svojom djevojkom, ali je pušten dva dana kasnije, iako istraga nije završena.

Pročitajte više