Birali ste budućeg trenera Hajduka. Evo tko je dobio najviše glasova

Foto: HINA

HAJDUKOV Nadzorni odbor u ponedjeljak je najprije smijenio Lukšu Jakobušića s mjesta predsjednika Uprave kluba, a onda je na presici na Poljudu nova vršiteljica dužnosti predsjednice kluba Marinka Akrap potvrdila da je s dosadašnjim trenerom Mislavom Karoglanom dogovoren sporazumni raskid ugovora te da će do kraja sezone momčad voditi njegov dosadašnji pomoćnik Jure Ivanković.

Mi smo vas u velikoj anketi pitali tko bi trebao biti trener Hajduka u novoj sezoni. U anketi je glasalo preko 15 tisuća ljudi, a najviše vas misli (omjer pozitivnih i negativnih glasova) da bi novi trener Bijelih trebao biti bivši trener Rijeke i aktualni izbornik Slovenije Matjaž Kek. On je dobio 9274 pozitivna glasa i 2203 negativna. Kek se kod svake smjene trenera Hajduka spominje kao onaj kojega bi navijači htjeli vidjeti na klupi Bijelih, a ostaje vidjeti hoće li se to jednom i dogoditi. Uskoro ga očekuje nastup na Euru.

Ivan Jurić i Goran Tomić visoko na listi, a najlošiji je Tomislav Stipić

Njega slijedi trener Torina Ivan Jurić, koji je u anketi dobio 7574 pozitivna glasa i 1573 negativna. 48-godišnji trener rođen u Splitu cijelu trenersku karijeru je proveo u Italiji, Torino vodi uspješno od 2021. godine, a na kraju ove sezone mu istječe ugovor s talijanskim klubom za koji igra i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić.

Treći u anketi je šibenski trener Goran Tomić, koji je dobio 3442 pozitivna glasa i 2430 negativnih. On je trenutno trener u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje vodi Al-Bataeh CSC, a posljednji klub u Hrvatskoj mu je bila Rijeka, koju je napustio u svibnju 2022. godine. Još jedan trener je imao pozitivan omjer glasova, a to je bivši izbornik U-17 reprezentacije Hrvatske Robert Jarni, koji je dobio 3930 pozitivnih i 3539 negativnih glasova.

Od 13 trenera u anketi njih devet ima negativan omjer pozitivnih i negativnih glasova, a najlošiji omjer ima bivši trener Slaven Belupa i latvijske Rige Tomislav Stipić, koji je dobio 3363 negativna glasa i 937 pozitivnih. Njega slijedi splitski trener Krešimir Režić kojem je posljednji klub bio saudijski Al-Tai. On je dobio 3323 negativna i 898 pozitivnih glasova. Treći najlošiji u anketi je bivši stoper Hajduka Goran Sablić s 3407 negativnih i 985 pozitivnih glasova.

Pročitajte više