hrvatska mlada reprezentacija

Bišćan komentirao svoj popis za Euro: Imam senzaciju i jako bolni izostanak

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

IGOR BIŠĆAN, izbornik U-21 reprezentacije Hrvatske, komentirao je svoj popis igrača za Euro mladih.

Taj EP će se zbog pandemije koronavirusa igrati u dvije faze u Sloveniji i Mađarskoj. Grupna faza igra se od 24. do 31. ožujka, a nokaut-faza od 31. svibnja do 6. lipnja. Hrvatska je u skupini s Engleskom, Portugalom i Švicarskom, a susrete u skupini igrat će u Kopru i Ljubljani. 

U nokaut-fazu natjecanja idu prve dvije reprezentacije, a četvrtfinala će se igrati u Szekesfehervaru, Budimpešti, Mariboru i Ljubljani. Finale je 6. lipnja u Ljubljani.

Intrigira što su na Vašem popisu Borna Sosa i Domagoj Bradarić, koji su se očekivali na spisku izbornika seniorske nacionalne momčadi?

To je napravljeno u dogovoru s izbornikom Dalićem. Sosa nam je prebitan igrač, nisam se htio odreći njegovih kvaliteta. Ako zadnja utakmica u skupini ne bude odlučivala ni o čemu, on će biti priključen A selekciji. To dovoljno govori o njegovoj igri i formi. Izbornik nam je ustupio i Domagoja Bradarića te tako pokazao iznimno korektan stav. Bradarić nam treba jer Sosa ne može igrati prve dvije utakmice zbog crvenog kartona. To je sjajna situacija za nas, imamo Bradarića koji će uskočiti, a igra na vrlo visokoj razini u Francuskoj. Naravno, to ne znači da Bradarić i Sosa neće neke utakmice igrati zajedno.

Luka Sučić iz Salzburga je iznenađenje na Vašem popisu?

Oni koji malo pažljivije prate znaju da je igrao dobro kod Joea Šimunića u U-19 reprezentaciji. U komunikaciji sa Šimunićem, a i po onome što sam vidio sam, zaključio sam da je to dečko koji već sad zaslužuje biti s nama. To je igrač pred kojim je lijepa budućnost. Ako se bude razvijao kako treba, on će vrlo brzo konkurirati i za seniorsku reprezentaciju. To je profil igrača kakvog nemamo, ofenzivniji veznjak. Zato sam ga odlučio pozvati i siguran sam da će već u prvoj akciji s ovom selekcijom pokazati zašto je s nama.

Nema Boška Šutala, što se čini kao priličan hendikep?

Žao mi je što neće biti s nama. Otpao je za Euro zato što ima problema sa stopalom. Baš nas je to pogodilo jer na toj poziciji desnog braniča smo najtanji. 

Mladi reprezentativvci s ovog popisa su već igrali jedan Euro, onaj u Italiji i San Marinu?

Tamo su igrali Kulenović, Ivanušec, Bradarić, Šemper... To je sjajno iskustvo u karijeri svakog nogometaša te velika prilika da se predstave na velikoj pozornici.

Pročitajte više