Biuk se predstavio u novom klubu: Mogu puno pružiti ovoj momčadi

Foto: EPA

KRILNI napadač mlade hrvatske reprezentacije Stipe Biuk (21) prešao je iz američkog prvoligaša Los Anglesa u španjolskog drugoligaša Real Valladolid poručivši da mu je želja izboriti nastup u Primeri i ostati ondje. Valladolid, koji se suočava s neefikasnošću u napadu, posudio je Biuka do kraja sezone, a na ljeto će moći otkupiti njegov ugovor.

Valladolid, čiji je predsjednik bivši legendarni brazilski nogometaš Ronaldo Nazario (47), nada se povratku u Primeru. "Ljubičasto-bijeli" se nalaze na sedmom mjestu, s istim brojem bodova kao šestoplasirani Levante, koji drži posljednju poziciju za ulazak u doigravanje za prvu ligu.

Biuk: Želim povratak u prvu ligu

"Želim pomoći u ostvarenju ambicije kluba da uđe u prvu ligu. Naravno, volio bih ostati ovdje (i iduće sezone). Volim prodirati u dubinu, driblati i napadati gol. Vjerujem da mogu puno pružiti ovoj momčadi," rekao je Biuk odgovarajući na pitanja novinara tijekom predstavljanja u Valladolidu.

Biuk je stigao nakon godine dana provedene u Los Angelesu, gdje u posljednje vrijeme nije igrao puno. Tijekom 30 ligaških utakmica zabio je tri gola i jednom asistirao.

Pročitajte više