HNK HAJDUK

Biukov agent za Index: Tri su kluba zainteresirana, no ni Hajduku ni Stipi se ne žuri

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

AGENT Stipe Biuka za Index je potvrdio da je Hajduk dobio tri upita o mogućem transferu njegove mlade zvijezde, ali kaže da zasad nema nikakvih naznaka da će do transfera zaista doći. Pregovori su u tijeku, no Dženis Mujičić tvrdi da ni klubu ni igraču prodaja trenutačno nije prioritet.

"Stipe ne razmišlja o odlasku, ali ni o ostanku. Ako dođe prava ponuda, vidjet ćemo. Ne znam za koliko bi ga Hajduk bio spreman pustiti, ali znam da nema žurbe za prodaju ni s Hajdukove ni s Biukove strane", rekao je Mujičić te naglasio da je na njemu samo da ispregovara plaću za svog štićenika ako ga Hajduk pristane prodati.

Agent: U Hajduku ima puno veću podršku nego lani i u ljubavi je s trenerom

Biuk je debitirao za prvu momčad Hajduka prije dvije sezone i odmah oduševio struku i navijače te postao nezamjenjivi prvotimac, ali u prošloj je sezoni stagnirao pod pritiskom ogromnih očekivanja. U novu je sezonu krenuo izvrsno i posebno blistao protiv Vitorije u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige.

"Stipe je jako zadovoljan u Hajduku, ima puno veću podršku kluba nego lani, a s trenerom je u velikoj ljubavi", rekao nam je Biukov agent.

Treći najvrjedniji igrač Hajduka

Sinoć su 24sata objavila da Hajduk pregovara s klubom koji bi Biuka želio odmah otkupiti, a neslužbeno se barata cifrom od šest milijuna eura i bonusima. Prema tom portalu zainteresirani klubovi su iz liga Petice, a jedan je konkretno iz Njemačke. No čini se da dosadašnje ponude nisu pretjerano uzbudile upravu Hajduka.

Biukova vrijednost prema Transfermarktu je 4.5 milijuna eura, što ga čini trećim najvrjednijim igračem Hajduka nakon Marka Livaje (7.5 milijuna) i Filipa Krovinovića (5 milijuna). Ugovor 19-godišnjeg krilnog napadača sa Splićanima traje do 2026. godine.

Pročitajte više