EUROPSKE LIGE

Bivša Hajdukova zvijezda na pragu povijesne senzacije u Bjelorusiji

Foto: Getty Images

ARTEM MILEVSKI, ukrajinska zvijezda koja je na velika vrata stigla u Hajduk u ljeto 2014., danas u 34. godini kreira čudo u Bjelorusiji.

Najbolji je asistent Dinamo Bresta (šest namještenih golova) koji je blizu senzacije u tamošnjem nogometu jer bi se nakon 14 godina moglo dogoditi da BATE Borisov prvi puta ostane bez naslova prvaka.

Posljednjih 13 sezona taj klub osvaja prvenstvo, no sada, pet kola prije kraja, zaostaje za Dinamom sedam bodova uz utakmicu manje.

Nadali su se u Borisovu da će nakon minulog vikenda prednost Dinama splasnuti, međutim, Milevski i suigrači izveli su preokret pobjedom nad Slutskom 3:2.

U toj je utakmici gost, pretposljednji na tablici, poveo u 14. minuti golom Dudika. Dinamo se vratio u 80. minuti preko Kriveca da bi Kisljak u 91. minuti zabio za preokret. Koblenko tri minute kasnije diže na 3:1, Semenov u 97. u drami zabija za konačnih 3:2.

Tu teško izborenu pobjedu Dinamo je naplatio kiksom BATE protiv Gomela 1:1. To bi moglo značiti da BATE gubi priliku izjednačiti europski rekord po broju uzastopnih titula.

Najduže nizove imaju gibraltarski Lincoln i latvijski Skonto koji su 14 godina vladali svojom zemljom. Rosenborg je stao na 13 naslova, Dinamo Zagreb i Dinamo Tbilisi na 11.

Milevski se inače u Hajduku zadržao do ljeta 2015., i u 21 utakmicu zabio je tri gola. Riječ je o jednom od najtalentiranijih ukrajinskih nogometaša svih vremena, no isto tako i o neostvarenom potencijalu.

Za Ukrajinu je odigrao 50 utakmica i zabio osam golova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više