NBA

Bivša zvijezda ABA lige odlazi u Golden State. Srbin će razvijati talentiranog centra

Foto: Norbert Scanella/PanoramiC/Guliver

BIVŠI srpski košarkaš Dejan Milojević razišao se s podgoričkom Budućnosti, koju je vodio od siječnja ove godine, te je otišao u NBA ligu. Bit će pomoćnik Steveu Kerru u Golden State Warriorsima.

Milojević je kao igrač bio najveća zvijezda ABA lige u njenim počecima, osvojivši tri uzastopne titule MVP-ja (2004.-2006.) i dvije najboljeg strijelca regionalnog natjecanja (2004. i 2005.). U karijeri je igrao za matični Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Pamesu iz Valencije i Galatasaray.

Od 2012. do 2020. bio je trener Mege i jedan je od najzaslužnijih ljudi za razvoj Nikole Jokića na početku njegove ozbiljne karijere. U siječnju je preuzeo Budućnost te osvojio crnogorsko prvenstvo i kup.

Lansirao pet igrača u NBA ligu, među njima i Zupca

Amerikanci ističu da je pet njegovih igrača iz Mege dospjelo u NBA ligu, a uz Jokića to su Francuz Luwawu-Cabarrot, Slovenac Čančar, Gruzijac Bitadze i hrvatski centar Ivica Zubac, iako je on ondje igrao kratko, između bijega iz Cibone i odlaska u NBA.

Upravo razvoj visokih igrača ključan je razlog za Milojevićev angažman u Warriorsima. Amerikanci pišu da će mu jedan od ključnih zadataka biti razvoj Jamesa Wisemana, rookieja kojeg je Golden State izabrao kao drugog na prošlogodišnjem draftu.

Pročitajte više