regija

Bivša zvijezda Srbije: Hrvati, komšije su vam svjetski i europski prvaci. Vi niste

Foto: EPA

U SRBIJI vlada nogometna euforija nakon što je Dragan Stojković Piksi s reprezentacijom šokirao Portugal i plasirao se u Katar.

Nogometna Srbija se ujedinila u hvalospjevima, svi redom čestitaju, a neka od bivših i sadašnjih nogometnih imena iz Srbije tu reprezentaciju na Mundijalu vide jako daleko.

Jedan od njih je i Milan Jovanović, nekadašnji član Šahtara, Liverpoola, Anderlechta i moskovskog Lokomotiva te bivši reprezentativac Srbije, najpoznatiji po golu za pobjedu protiv Njemačke na SP-u u JAR-u 2010. Jovanović je usporedio srpski i hrvatski nogomet i dao jednu zanimljivu izjavu.

"Govorim mojim prijateljima iz Hrvatske: Vi ste igrali finale, ali imate komšije koji su bili europski i svjetski šampioni. Mi smo s omladincima uspjeli to, oni su stigli do finala s A timom. To je dobar argument, to nama pripada. Sve do sada djeluje dobro, ali ne bih da se uspoređujemo s Hrvatima. Neka se sve vidi u Kataru", rekao je Jovanović za B92.

U-19 reprezentacija Srbije je 2013. bila prvak Europe, a U-21 momčad je na Novom Zelandu dvije godine kasnije uzela naslov prvaka svijeta.

Pročitajte više