Bivša zvijezda Uniteda: Pijani smo dolazili na trening, Fergusona nije bilo briga

Foto: Epa

ALEX FERGUSON je za mnoge najveći trener u povijesti nogometa. U 27 godina vladavine na Old Traffordu ne samo da je vratio ugled Manchester Unitedu nego ga je pretvorio u jedan od najmoćnijih klubova svijeta. Škot je s Unitedom osvojio sve, a za njega se vežu priče kako je bio izrazito strog te da nije dopuštao nikome da bude veći od momčadi. Davida Beckhama je tako gađao kopačkom, a Ruuda van Nistelrooya je potjerao iz kluba kad je vidio da je Nizozemac pomislio da je iznad trenera.

Ipak, postojali su trenuci kad je slavni Škot dopuštao svojim igračima i nešto slobodnije ponašanje ako bi procijenio da je to dobro za momčad. Bivša zvijezda Uniteda Nani priznao je u intervjuu da je Ferguson puštao nekad igračima da čak i pijani dolaze na treninge.

"Kad bismo imali sljedeći dan slobodan, na primjer, onda bismo se mogli malo zabaviti. Na posebne dane poput Božića ili Nove godine. Nikoga u Engleskoj nije briga za to. Tada smo mogli dolaziti pijani na treninge, a Fergusona nije bilo briga za to. To su bili posebni periodi u godini", rekao je Nani pa dodao:

''Nije ga bilo briga''

"Na Novu godinu smo čak mogli ići pijani na trening. To je bila strana Sir Alexa Fergusona koja je znala kako se nositi s igračima. Tada bi i on shvatio da su to posebni dani i da na te dane ne može imati neke posebne zahtjeve. Igrali smo bez prestanka cijele godine. Onda dođe taj neki dan oko praznika. Bilo je to zadovoljstvo, trenutak opuštanja, drugačija vrsta treninga – ludirali smo se. Neću lagati, volio sam noćne provode", priznao je Nani.

Nani je najveći trag u karijeri ostavio u Manchester Unitedu, u kojem je igrao od 2007. do 2015. godine. Za United je odigrao 230 utakmica te zabio 41 gol uz 73 asistencije, a bio je član momčadi koja je 2008. godine osvojila Ligu prvaka te četiri naslova prvaka Engleske. S Portugalom je 2016. godine osvojio Europsko prvenstvo, a sad je član Melbourne Victoryja.

Pročitajte više