Bivšeg hajdukovca slave u Švicarskoj: "Promijenio je igru prvaka, uzor je momčadi"

Foto: EPA

SREDINOM lipnja prošle godine sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius potvrdio je da Nikola Katić napušta klub i da se vraća u Rangers. Navodno je iznos koji su u Škotskoj tražili bio previsok za produženje Katićevog ostanka. Samo dva mjeseca kasnije Katić je potpisao trogodišnji ugovor za Zürich.

Švicarski sport.ch piše o njemu, hvali njegov doprinos igri i rezultatima koje momčad postiže. Zürich u ovom trenutku niže dobre rezultate, a 26-godišnji stoper njen je bitan dio.

Katić je za Zürich počeo igrati od desetog kola. Klub je do tada bio u krizi sa samo tri osvojena boda u devet utakmica, a otad je osvojio 17 bodova. Od 11 utakmica u kojima je Katić nastupio, njih šest Zürich je odigrao bez primljenog gola.

"Čista sreća za sportskog direktora"

"Zürich se sve više stabilizira nakon lošeg starta u sezonu, a za to nije zaslužan samo novi trener Bo Henriksen već i novi šef obrane Nikola Katić, koji je promijenio igru našeg prvaka", navodi sport.ch i dodaje: "Katić je čista sreća za sportskog direktora Marinka Jurendića."

"Katić se promovirao u apsolutnog lidera, on je vođa koji nadahnjuje svoje suigrače. Uzor je zahvaljujući svojoj željeznoj volji. Dovoljno je sjetiti se kako je mijenjao krvave dresove u dvoboju s Baselom prošle jeseni, ali je ipak doveo ekipu do remija", zaključuje se.

 

Pročitajte više