Bivšeg NBA superstara ismijavali su kad je otišao na Tajvan. Sad se svima narugao

Foto: Profimedia

U IGRI za naslov prvaka NBA lige ostale su još samo četiri momčadi - Denver, LA Lakersi, Boston i Miami - što znači da je većina igrača već razočarano završila sezonu, a mnoge su zvijezde imale ispodprosječne izvedbe u doigravanju. Bivši NBA superstar Dwight Howard odlučio ih je trolati i pozvati ih da dođu igrati kod njega na Tajvan.

Howard je osmerostruki All-Star, peterostruki član najbolje petorke lige, trostruki obrambeni igrač godine i prvak s Lakersima 2020. u ulozi pričuvnog centra. Prošlog ljeta ostao je bez ponude NBA momčadi i karijeru nastavio u lakšoj ligi, ali nije se odlučio za Europu, pa niti za Kinu, nego za Taoyuan Leopardse u igrački opskurnoj tajvanskoj ligi.

"KD, hajde! I Harden bi ovdje bolje izgledao nego u Houstonu"

Nakon toga postao je sprdnja ozbiljnog košarkaškog svijeta, a sad se odlučio narugati svim zvijezdama koje su podbacile u play-offu te ih na društvenim mrežama pozvati da mu se pridruže. Nije štedio nikoga, pa su "pozivnice" dobili Jordan Poole, Julius Randle, Ben Simmons, Klay Thompson, Deandre Ayton, Chris Paul, ali i Kevin Durant te James Harden.

"Klay, možeš i ti navratiti. KD?! Hajde, KD! I znate tko još? Kažu da će se vratiti u Houston, ali ovdje bi James Harden bolje izgledao", govorio je 37-godišnji Howard, koji je za godinu dana u Leopardsima dobio više od milijun dolara. Liga je za njega napravila iznimku i zanemarila ograničenje od 200.000 dolara godišnje za svoje igrače, a čak nije morao igrati sve utakmice. Zbog problema s ozljedom koljena neko vrijeme su mu dopuštali da igra samo domaće utakmice.

Sezonu je završio s prosjecima od 23.2 poena, 16.2 skoka i 5.0 asistencija, a na jednoj je utakmici u veljači zabio čak 60 poena. Dobio je nagradu za najbolje stranca u ligi, uvršten je u najbolju petorku lige, kao i u najbolju obrambenu petorku, a proglašen je i MVP-jem All-Star utakmice.

Pročitajte više