Bivši as Partizana se javio iz bolnice: Htio sam sve okončati, ali Bog mi se obratio

Foto: Instagram

DEPRESIJA i anksioznost sve su češća tema u svijetu sporta, a na njih je skrenuo pažnju i bivši nogometaš Partizana, koji je u emotivnoj objavi na društvenim mrežama priznao da je razmišljao o samoubojstvu.

Brazilski 28-godišnji ofenzivac Leonardo u sezoni 2016./2017. odigrao je 38 utakmica za Partizan i postigao 26 golova te postao miljenik navijača. Protekle je sezone igrao za Shabab Al-Ahli iz UAE-a.

Objavio je fotografiju iz bolničkog kreveta i pisao o mjesecima uzaludne muke i frustracija u kojima su samo on i Bog znali koliko je jaka njegova bol.

"Samo sam pokušavao pomoći onima koje volim, ali nije bilo dovoljno. Ne želim o detaljima, ali kunem se da sam želio sve okončati. Ali Bog mi se obratio i rekao mi da nije vrijeme da prestanem jer pravi prvaci odlaze kad su na vrhu", napisao je Leonardo i posebno zahvalio predsjedniku kluba na pomoći.

"Danas počinje nova priča. Šampion se vraća uz božju ljubav. Iznenadit ću mnoge", završio je Leonardo, kojem su nepoznati privatni problemi narušili mentalno zdravlje i odveli ga do samog ruba, ali čini se da je odlučio boriti se i nastaviti sa životom.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Tako u sklopu Klinike za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb djeluje Centar za krizna stanja i prevenciju suicida, u koji se može doći bez najave i uputnice između 8 i 20 sati ili nazvati telefon 01 2376 470 od 0 do 24 sata.

Psihološku pomoć možete dobiti i na Hrabrom telefonu na broju 116 111.

Stručna pomoć i potpora putem linije dostupna je svakim radnim danom od 10 do 22 sata. Telefonska je linija anonimna i potpuno besplatna za pozivatelje.

Psihološki centar TESA pruža besplatno psihološko telefonsko savjetovanje na broju 01 4828 888 svakog radnog dana od 10 – 22 h.Hrvatska udruga za prevenciju suicida – HUPS u Virovitici djeluje od 2008. godine te nudi pomoć putem broja 033/721-178

Pročitajte više