Bivši Čačićev pomoćnik proglašen najboljim trenerom mjeseca u Latviji

Foto: EPA

HRVATSKI trener Sandro Perković proglašen je najboljim trenerom latvijske lige za kolovoz. Njegova momčad Rige u osmom mjesecu ostvarila je četiri pobjede u jednako toliko prvenstvenih susreta, pri čemu je zabila 12 golova. Na službenoj stranici lige stoji kako je, također, igrala prekrasan nogomet.

Uz Perkovića, Riga ima i najboljeg igrača kolovoza, a to je 24-godišnji argentinski napadač Marcelo Torres, koji je u tom periodu zabio pet golova, dok ih ukupno ove sezone, u 14 nastupa, ima deset. Podsjetimo, Perković je u Rigu došao ovog ljeta. Dotad je bio pomoćni trener Ante Čačića u Dinamu, dok je ranije surađivao sa Željkom Kopićem. Sa zagrebačkim klubom dogovorio je sporazumni raskid ugovora. 

"Ovo za mene nije lagana odluka"

"Želio bih prije svega zahvaliti klubu koji mi je omogućio vrijedno iskustvo rada u najuspješnijem hrvatskom klubu. Iznimno sam sretan što sam bio dio stožera koji je proslavio još jedan naslov prvaka Hrvatske i što sam sudjelovao u europskim uspjesima", rekao je Perković nakon odlaska iz Maksimira i dodao:

"Ovo nije lagana odluka za mene, međutim zahvaljujem klubu na razumijevanju situacije i mog izbora nastavka trenerskog puta. Hvala vodstvu, stručnom stožeru, igračima i djelatnicima na ugodnoj suradnji. Dinamu želim ostvarenje brojnih uspjeha u novoj sezoni."

Pročitajte više