Bivši Dinamovac na privremenom radu u Škotskoj savjetuje Hearts: Čuvajte se Mandže i Badelja!

SUTRA u 20:45 sati, tri dana prije Heartsovog gostovanja u Zagrebu, Dinamove iduće protivnike testirat će jedan bivši član modre svlačionice. Prije okršaja u kojem je nagrada plasman u skupinu Europske lige, Heartse čeka gostovanje kod Dundee Uniteda, kluba čije boje brani i izvjesni Michael Kovačević. Rijetki su oni koji će se sjećati da je Kovačević, Švicarac hrvatskih korijena koji igra za švicarsku U21 selekciju, sezonu 2006./2007. proveo u Zagrebu. Poput mnogih mladih talenata, Kovačević se nije uspio nametnuti, za Dinamo nije odigrao niti jednu utakmicu. Uslijedila je kratka i jednako neuspješna avantura u slovenskom Koperu, da bi se napokon ustalio u momčadi Dundeeja za koju je prvi put zaigrao prošle godine.

Kovačević zavidi Heartsu: Bilo bi savršeno da mi igramo protiv Dinama!

Kovačević je s pozicije desnog beka izgurao Irca Seana Dillona i postao važna karika u trenerovim planovima. Prošle sezone skupio je 21 nastup, često kao rezerva, ali ove godine je među prvih 11. "Spremni smo za Hearts. Bilo je dugo i naporno ljeto, puno smo radili i spremali se za pobjedu u ovoj utakmici. Moramo početi sezonu pozitivno. Hearts je jaka ekipa, prošle godine su nas dobili pa bi bilo lijepo da im uzvratimo za taj poraz", kaže Kovačević.

Bivši Dinamovac bio je ljubomoran na Heartse kad je vidio koga im je namijenio europski ždrijeb. "To smo mogli biti mi", reći će mladi branič prisjećajući se prošle sezone u kojoj su upravo Heartsi izgurali Dundee s trećeg mjesta škotske lige i tako došli do ove utakmice s Dinamom. "Bio sam ljubomoran kad sam vidio da će Hearts igrati protiv Dinama iz Zagreba. To je moj bivši klub i bilo bi savršeno da Dundee u Europi igra protiv njih", kaže Kovačević.

Najopasniji su Mandžo i Badelj

"Na nesreću, to se nije dogodilo pa će protiv Dinama igrati Hearts. Mislim da će to biti dobar meč. Dinamo je bolja ekipa od Heartsa, ali razlika u kvaliteti nije toliko drastična. Vjerujem da će sve ovisiti o prvoj utakmici. Ako Hearts u Zagrebu uspije izvući remi, siguran sam da prolaze. Kad igraju na Tynecastleu oni su nevjerojatno jaka momčad. No, Dinamo ima vrhunsku ekipu, a Hearts se najviše mora čuvati Marija Mandžukića koji je hrvatski reprezentativni napadač i odličan igrač. Brz je, visok i izdržljiv", kaže Kovačević i podsjeća kako je Mandžo prošle godine pobijedio Ajax.

Drugi igrač kojeg je Kovačević posebno izdvojio kao prijetnju je mladi Milan Badelj. "Radi se o vrlo mladom igraču, ali dovoljno je kvalitetan da se već danas spominje kao meta engleskih klubova. Jedno je sigurno; čeka nas dobra utakmica jer obje momčadi se vole nadigravati. Neće to biti samo napucavanje lopte, vjerujem da će publika uživati".

Pročitajte više