Bivši dinamovac prvi gol u novom klubu posvetio preminulom vlasniku Leicestera

Foto: Guliver Image/Getty Images

FILIP BENKOVIĆ na posudbi iz Leicestera igra za Celtic gdje je odmah postao ljubimac navijača. U razbijanju Heartsa (5:0) postigao je prvi gol u dresu škotskog velikana.

"Naravno da sam sretan zbog tog gola, prvi mi je u dresu Celtica , taj se uvijek pamti. Super je osjećaj zabiti za ovako velik klub, ponosan sam na ovaj gol, a vjerujem da će ih uskoro biti i još", rekao je Benković za Goal.

Mladi branič je ovog ljeta napustio Dinamo, u Leicesteru nije mogao dobiti veliku minutažu pa je proslijeđen u Glasgow.

Moram reći kako je atmosfera na Celtic Parku neopisiva, to se doista treba osjetiti. Naši navijači žive za klub, to se osjeti na svakom koraku, u svakom dijelu grada, gdjegod došli, ljudi žive za Celtic."

Prvijenac je posvetio Vichaiju Srivaddhanaprabhi, vlasniku Leicestera koji je poginuo u padu helikoptera nedaleko od Leicesterovog stadiona.

"Pružila mi se ta čast da zabijem gol u derbiju protiv Heartsa, a najmanje što sam mogao napraviti je posvetiti taj pogodak tom čovjeku. Ma čovjek je bio čudo, upoznao sam ga osobno u svom kratkom periodu dok sam bio u klubu, ali mi je i to bilo dovoljno da shvatim kakva je osoba. Čovjek je bio bogataš, imao tolike milijune, ali to nikada ne biste rekli za njega. Nevjerojatno koliko je bio skroman i pošten, nemam riječi za ovakvu tragediju."

Pročitajte više