Europski Dinamo

Bivši dinamovac upozorava Čehe uoči dolaska BBB-a: "Stiže prekrasno divljaštvo"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"NAVIJAM za Dinamo i Hrvatsku", poručuje Miroslav Slepička, 37-godišnji Čeh koji je prije deset godina nastupao za Dinamo.

U zagrebačkom klubu se zadržao dvije sezone, nakon čega je otišao u Greuther Furth. Kasnije se počeo baviti i borilačkim sportom, ali tamo se nije snašao pa se vratio nogometu. Danas nastupa za češkog prvoligaša Pribram.

Dinamo u četvrtak od 21 sat otvara nokaut fazu Europa lige gostovanjem u Češkoj kod Plzena, a Slepička je za češki Denik najavio taj okršaj. Ovaj put ipak neće navijati za Dinamo...

"Vidjet ćemo dobru utakmicu, uvjeren sam u to. Ovaj put ću navijati za Plzen, imam puno prijatelja tamo", otkrio je Slepička.

Dinamo će imati podršku oko 500 BBB-a.

"Što ljudi u Plzenu mogu očekivati od Bad Blue Boysa? Prekrasno divljaštvo, haha. Za mnoge ljude u Zagrebu nogomet i klub su više od života. Boysi naprave lijepu atmosferu, ali znaju napraviti i probleme. Putuju na gostovanja i kada imaju zabrane, ne boje se sukoba. U Austriji su nakon nekoliko incidenata doslovno nepoželjni."

 

S Dinamom je bio prvak Hrvatske. 

"Čuo sam da se Zdravko Mamić sad krije po Bosni... Meni je u Zagrebu bilo prekrasno, bila mi je čast igrati za Dinamo. Igrao sam s mnogo sjajnih igrača. Robert Kovač mi je bio kapetan, prekrasna osoba i nevjerojatan nogometaš. Onda Mandžukić, s njim sam se vidio 2013. godine kada je Bayern igrao u Pragu. Pa Kramarić..."

Hrvatska mu je ostala u prekrasnom sjećanju.

"Navijao sam za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Ta država mi je ostala u srcu, jako mi je draga i idem često s obitelji na odmor tamo."

Pročitajte više