Bivši dinamovac i zvezdaš demantirao srpski portal: Sretan sam u Hrvatskoj

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

ARGENTINSKI lijevi bek Luis Ibanez u 36. godini igra za zagrebačkog drugoligaša Jarun za koji je ove sezone upisao tri asistencije u 15 nastupa. Igrač potekao u Boci Juniors odavno se udomaćio u glavnom gradu Hrvatske. U Dinamo je stigao 2008. i ostao sedam godina uz prekid jedne sezone, kada je vraćen na posudbu u Argentinu, a u Zagrebu je upoznao i sadašnju suprugu.

Iz Dinama je otišao u mađarski Gyor, koji ga je na ljeto 2015. proslijedio u Crvenu zvezdu i u Beogradu je Ibanez igrao najbolji nogomet karijere. Nakon sedam naslova prvaka Hrvatske osvojio je titulu i u Srbiji, a u 37 nastupa je kao bek upisao je nevjerojatnih 11 golova i 15 asistencija.

Vraćao se u Beograd i Zagreb

Tako je zavrijedio milijunski transfer u Trabzonspor, a nakon Turske 2019. je stigao u mostarski Zrinjski. Nakon dvije godine na Neretvi vratio se u Beograd, ovoga puta u Grafičar, a nakon još dvije godine prošlog ljeta je stigao na Jarun. Sada je u razgovoru za srpski portal Mondo prokomentirao pobjede Zvezde u dva uzastopna derbija s Partizanom:

"Gledao sam derbi, naravno. Malo sam se zabrinuo nakon prvog, zbog rezultata. Pokazali su kako se igra na Marakani. Uozbilji su se i pobijedili. Sigurno imaju šanse za dvostruku krunu, imaju odličnu momčad. Imaju sve što treba, atmosferu u momčadi, klubu i sada je pravo vrijeme za osvajanje dvostruke krune. Pokazali su na terenu da su najbolja momčad u ligi i kupu te će sigurno osvojiti."

Zatim je rekao kako mu je žao što sada nije u Zvezdi: "Naravno da mi je žao. J*biga. Mi smo igrali u nekim teškim trenucima u Zvezdi, koje je teško i pamtiti. Volio bih da sam sada u momčadi, ali j*biga, to je nogomet. Ne možeš vratiti vrijeme unazad. Kako prolazi vrijeme, tako se sjećaš najljepših trenutaka, ja imam sve najbolje uspomene na Zvezdu."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ IBANEZOVU IZJAVU

Ibanez demantirao

Nakon što je zbog izjave počeo primati uvrede, Ibanez ju je demantirao: "Pisali su što su htjeli, nije bilo tako. Priča je bila o Zvezdi danas i ranije, u vrijeme kada sam ja igrao. Rekao sam da mi je žao što nisam bio u Zvezdi u periodu u kojem klub bolje funkcionira i u kojem sve ide na bolje. Isto kao što govorim i za Dinamo. Dakle, nisam rekao da mi je žao što sada ne igram u Zvezdi.

Rekao sam da je Zvezda danas na mnogim poljima, tako i financijski, u boljem stanju nego kada sam ja igrao i da mi je žao da u moje vrijeme situacija nije bila takva. Ja sam sada sretan što živim u Hrvatskoj, moja djeca treniraju u Dinamu i svi znaju da njih poštujem. Žao mi je i ljut sam što se stvar izuzela iz konteksta i onda ja imam probleme. Živim ovdje, svi znaju što mislim o Dinamu i svim klubovima u kojima sam igrao."

Pročitajte više