Zvonimir Boban

Bivši direktor Milana: Boban je pokazao muda, svidjelo mi se što je rekao

Foto: EPA

ZVONIMIR BOBAN, sportski direktor Milana, napušta klub zbog sukoba sa CEO-om Milana Ivanom Gazidisom.

Prijelomni trenutak dogodio se prije nekoliko dana kad je Boban u velikom intervjuu za Gazettu dello Sport optužio Gazidisa da mu radi iza leđa i bez njegovog znanja dovodi Ralfa Rangnicka na San Siro. Dolazak Rangnicka znači odlazak Bobana, a vjerojatno i Paola Maldinija.

"Boban je pokazao da ima muda. Svidjelo mi se što je rekao u tom intervjuu. Ne plaši se nikog i ničeg. Ne razumijem druge koji šutnjom brane svoje pozicije", rekao je bivši direktor Milana Massimiliano Mirabelli.

Dio o šutnji odnosi se na Maldinija.

"Neću spominjati imena, ali ne možete se skrivati u ovakvoj situaciji. Boban je, za razliku od drugih, pokazao hrabrost. Podsjetimo, Boban je nedavno došao, a Maldini je tu dvije godine i svašta je obećavao navijačima. Rekao je u dvije godine vratiti Milan u vrh, a to se nije dogodilo."

Vieri: Boban će vam sve reći u lice

Ranije je u Bobanovu zaštitu stao i legendarni napadač Christian Vieri.

"Boban je napravio pravu stvar. Nije mogao zašutjeti i prihvatiti to. Moraš imati muda u životu, biti pravi muškarac, a Boban je upravo to. Ne bih rekao da je Boban dobio otkaz. Ono što se dogodilo jest da je jedan tip kukavički išao raditi drugome iza leđa, a drugi nije lutka na koncu, ima karakter i reći će ti sve u lice."

Talijanski mediji navode da su Bobanovi odvjetnici već bili u Milanu kako bi utvrdili detalje raskida ove suradnje, odnosno odštetu koju će Hrvat dobiti prije nego što se vrati u FIFA-u, gdje je i prije radio na raznim funkcijama.

Pročitajte više