Bivši engleski reprezentativac: Liverpool mora kupiti Kovačića! Najpotrebniji mu je

Foto: EPA

MATEO KOVAČIĆ ovog bi ljeta mogao napustiti Chelsea. Nakon brojnih kupovina u proteklim prijelaznim rokovima, londonski klub morat će se i riješiti nekih igrača, a Kovačić je jedan od najizglednijih kandidata za odlazak s obzirom na to da mu ugovor istječe za godinu dana.

Engleski mediji spominju da je Manchester City zainteresiran za hrvatskog reprezentativca te da će ga pokušati dovesti ako Ilkay Gundogan ostvari transfer u Barcelonu. S druge strane, Glen Johnson, bivši engleski reprezentativac i nekadašnji igrač Chelseaja i Liverpoola, savjetovao je Jurgenu Kloppu da kupi Kovačića jer su momčadi s Anfielda potrebni upravo vezni igrači.

Glen Johnson: Chelsea će mnogo izgubiti proda li Kovačića. Liverpool bi ga trebao kupiti

"Chelsea će mnogo izgubiti proda li Kovačića. On je tip igrača koji prolazi nezapaženo jer radi onaj prljavi dio posla, ali obavlja ga jako dobro, pa svi drugi igrači oko njega izgledaju mnogo bolje", rekao je Johnson pa dodao:

"Nisam iznenađen što su mnogi od najboljih klubova povezani s Mateom, no vjerujem da bi ga Liverpool trebao kupiti. Njima je najviše potreban, ima mnogo energije i dobro bi došao momčadi koja broji pomalo stare igrače. Kovačić bi se mogao dobro uklopiti."

Kovačiću istječe ugovor 2024.

Kovačiću, koji će u svibnju napuniti 29 godina, ugovor s Chelseajem istječe na ljeto 2024., pa klub koji bi ga kupio vjerojatno ne bi trebao platiti ni pretjerano visoku odštetu. Podsjetimo, Kovačić je u londonskom klubu od 2018. godine.

Prvo je stigao na posudbu iz Reala, a zatim je njegov ugovor i otkupljen. Dosad je za Chelsea zaigrao 215 puta i zabio šest golova, pritom osvojivši Ligu prvaka, Europa ligu, UEFA-in superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Pročitajte više