Bivši engleski reprezentativac: Liverpoolu se događa isto što i Manchester Unitedu

Foto: EPA

PAUL MERSON, bivši engleski reprezentativac i nekadašnji veznjak Arsenala, a danas stručni komentator Sky Sportsa, govorio je o Liverpoolu. Momčad trenera Jurgena Kloppa nalazi se na devetom mjestu Premier lige s 15 bodova manje od vodećeg Arsenala. U posljednja dva kola doživjela je poraze od Leedsa i Nottingham Foresta iako se činilo kako je u boljoj formi nakon slavlja nad Manchester Cityjem.

"Neoprostivo je tako igrati protiv Nottinghama i Leedsa nakon što je pobijedio City. Liverpool je napravio korak unaprijed i četiri natrag. Klubovi se više ne boje Liverpoola. Polako se događa isto što i s Manchester Unitedom i Old Traffordom. Kao igrač bojao sam se igrati protiv Uniteda. Mogli ste biti dobri i svejedno izgubiti, a danas ćete uz dobru igru pobijediti. Tako je i s Liverpoolom - ako dobro igrate, velike su šanse da ćete pobijediti."

Merson kaže kako je razumljivo što Liverpool prošle godine nije obranio naslov nakon podizanja očekivanja jer je osvojio prvenstvo nakon 30 godina, no smatra i da ove sezone "nema isprika" te kaže kako "Liverpool gubi faktor straha".

"Klopp će se umoriti"

"Liverpool mora zadržati Kloppa. Kada dođe vrijeme za odluku, ona će biti njegova. Klopp je elitni trener, ne radi da bi bio četvrti, za njega to nije uspjeh. Htjet će nešto promijeniti. Da, potrošili su 100 milijuna eura na Darwina Nuneza, ali to je jedan igrač, treba im još nekoliko ako se žele vratiti gdje su bili.

Klopp će se umoriti, kao i igrači. Svi su umorniji kada gube nego kada pobjeđuju. Morate zapamtiti kako je ova momčad sve pobjeđivala posljednjih šest godina. To će na kraju utjecati na svakog igrača", zaključio je Merson.

Pročitajte više