LIGE PETICE

Bivši engleski reprezentativac žestoko kritizirao United zbog dovođenja Ronalda

Foto: EPA

OLE GUNNAR Solskjaer imao je plan kako voditi Manchester United, a poremetio ga je dolazak Cristiana Ronalda. Tvrdi to bivši engleski reprezentativac Paul Merson, koji povratak nogometne superzvijezde na Old Trafford ne opisuje kao blagoslov za momčad, već uteg koji je stavljen na leđa sad već bivšeg menadžera.

"Žao mi je Solskjaera. Prošlu sezonu je završio na drugom mjestu i imao plan na početku sezone kako voditi momčad u ovoj. Dugo je pokušavao dovesti Jadona Sancha, uspio je u tome i produljio je ugovor Edinsonu Cavaniju na još jednu godinu. Njegov se plan mogao vidjeti", tvrdi Merson i objašnjava kako je to trebalo izgledati:

"Cavani je trebao igrati svaku drugu utakmicu, Sancho biti na jednoj, Marcus Rashford na drugoj strani. Uz Masona Greenwooda tu su bili ubrzanje, snaga, mladost, vještina... A onda mu je došao Ronaldo. Mislim da je sve morao promijeniti. A Manchester United od prvog dana nije bolja momčad s Ronaldom nego što je bila bez njega."

Doveden samo zbog Cityja?

"Zakotrljalo se poput grude snijega. Imao je plan, a situacija s Ronaldom natjerala ga je da ga mijenja. Mislim da je United uzeo Ronalda samo zato što je čuo da ga Manchester City želi dovesti. Nije da su s Old Trafforda zvali Juventus i raspitivali se je li on slobodan jer je baš on karika koja Unitedu nedostaje za osvajanje Premier lige. On nije ta karika", dodao je Merson i zaključio:

"Pomislili su: Ne možemo ga pustiti da ode u Manchester City. Dovoljno je loše što City svake godine završava sezonu ispred nas."

Pročitajte više