ITALIJA

Bivši europski košarkaški prvak istupa iz Serie A, svi igrači su slobodni

Foto: EPA

RIMSKI košarkaški velikan Virtus, europski prvak iz 1983. i dvostruki pobjednik Kupa Radivoja Koraća, gasi se nakon 60 godina postojanja.

Klub već skoro cijelo desetljeće ima velike financijske probleme, a 2015. je svojevoljno istupio iz Serie A i prešao u niži razred zbog nedostatka budžeta da bude kompetitivan i želje da se okrene mladima.

Prošle se godine Virtus vratio u Serie A, ali financijski problemi nisu nestali. Ove sezone već su mu oduzeta tri boda zbog kašnjenja u uplati pristojbe savezu, a danas je predsjednik Claudio Toti odlučio da će klub istupiti iz natjecanja.

Propali pregovori s Amerikancima

Toti je pregovarao sa skupinom američkih ulagača zainteresiranih za kupnju kluba, ali pregovori su zapeli. Corriere dello Sport piše da će, osim u slučaju nevjerojatnog preokreta, Toti "okončati agoniju koju klub nije zaslužio".

Ako klub istupi iz Serie A, svi igrači slobodni su otići.

Unatoč gore spomenutim međunarodnim uspjesima, rimski Virtus samo je jedanput osvojio naslov talijanskog prvaka, 1983. godine. Dvaput je bio drugi, a 2008. su ga do tog uspjeha vodili bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša s klupe i Roko Ukić na parketu.

Pročitajte više