EUROPSKE LIGE

Bivši golman Uniteda: Nisam htio da trener vidi kako treniram, htio bi me zadržati

Foto: EPA

DEAN HENDERSON ovog ljeta napustio je Manchester United i otišao na posudbu u Nottingham Forest. Engleski golman, koji je bio zamjena za Davida de Geu, u razgovoru za talkSPORT opisao je za njega teško razdoblje u mančesterskom klubu. "Da budem iskren, bilo je to najtežih 12 mjeseci u mojoj karijeri. Bilo je jako teško, sretan sam što sam otišao i uzbuđen što sam došao u Nottingham Forest", rekao je 25-godišnjak.

"Nakon Europskog prvenstva rekli su mi da ću biti prvi golman. Dobio sam koronu, vratio se i trebao postati broj 1, no nitko nije ispoštovao što su mi rekli. Bilo je frustrirajuće jer sam odbio puno dobrih opcija za posudbu, a nisu me pustili. Sjedio sam i izgubio 12 mjeseci, to je kriminalno u mojim godinama, poludio sam", izjavio je Henderson.

"Naporno sam radio na i izvan travnjaka i sada se veselim idućoj sezoni. Nisam htio da me trener vidi kako treniram jer bi me vjerojatno želio zadržati. Rekao sam im da moram igrati i da ne želim biti druga opcija. Gotovo sam otišao prije no što je novi trener (Erik Ten Hag, op. a.) došao. Otada nismo razgovarali", ispričao je.

"Nisam bio sposoban davati intervju posljednje dvije godine"

"Možda ste primijetili da nisam bio sposoban davati intervjue tijekom posljednje dvije godine. Zatvorio sam se u sebe, a moraš imati samopouzdanja, osobito kada si na najtežoj poziciji u nogometu", dodao je. "Možda neke stvari nisam trebao reći u intervjuima kada sam bio mlađi, možda sam pretjerao, ali tako se uči", smatra Henderson.

Otkrio je što mu je rekao trener Nottinghama Steve Cooper. "Rekao mi je: 'Gle, nije me briga što se prije događalo. Želim da dođeš i igraš za mene, a ja ću te podržati 110 posto.' Za time sam vapio zadnjih 365 dana. Bilo je fantastično čuti kako mi vjeruje, jedva čekam odužiti mu se", zaključio je Henderson.

Pročitajte više