nogomet

Bivši golman Uniteda: Skoro sam umro od alkohola, bio sam na dnu

Foto: Guliver Image

BIVŠI golman Manchester Uniteda Roy Carroll je u velikom intervjuu za Daily Mail progovorio o borbi s ovisnošću o alkoholu i depresiji.

Nekadašnji reprezentativac Sjeverne Irske branio je 72 utakmice za United od 2001. do 2005. godine, a tijekom većeg dijela karijere proživljavao je teške trenutke za koje nitko nije znao.

Carrollovi problemi počeli su 2006. godine dok je branio za West Ham, kad je bio ozlijeđen i nije igrao.

"Nikad do tad nisam imao težu ozljedu i polako, ali sigurno sam počeo tonuti. Nisam bio mentalno pripremljen za to. Sjedio sam u mračnoj sobi i pio bez prestanka. Nisam imao pomoći od vanjskog svijeta jer nikome nisam pričao o stvarima koje me muče. Svi su mislili da sam najsretniji tip na svijetu. Kad bih došao kući tukao bih glavom u zid od muke, napio se i pokušao zaboraviti", rekao je Carroll.

Nastavio je piti dok je bio u Engleskoj, ali stvar se pogoršala kad je otišao prvo u Rangerse pa Derby i danski Odense koji ga je uskoro otpustio.

"Meni je alkohol pomogao da bježim od depresije, odnosno barem sam ja tako mislio. Napiješ se i zaboraviš, a drugi dan ti bude još teže. I tako u krug. Dok sam imao klub, barem nisam pio dan prije utakmice. Kad sam ostao bez angažmana, nije prošao dan da nisam popio nešto. Imao samo jako puno vremena i samo sam lokao. Sigurno bih umro da sam nastavio tim tempom", rekao je.

Promjena je stigla jednog dana 2011. godine. Carroll je živio sam jer ga je supruga izbacila iz kuće.

"Pogledao sam se u ogledalo i samo mi je kliknulo. 'Koji vrag ja radim?'. To je bio trenutak u kojem sam si promijenio život na bolje. Otišao sam na rehabilitaciju i prestao sam piti. Supruga je čula da više ne pijem i pozvala me da se vratim. Bez rehabilitacije se nikad ne bih spasio, ali depresije se vjerojatno nikad neću riješiti. Ona se javi s vremena na vrijeme, ali sad sam puno bolje", rekao je Carroll.

Pročitajte više