KORONAVIRUS U SPORTU

Bivši hajdukovac iz Wuhana: Karantena je bila kao zatvor. Nikad to neću zaboraviti

Foto: Hajduk.hr

JEAN EVRARD KOUASSI nogometaš je iz Obale Bjelokosti koji je u Hajduku ostavio iznimno dubok trag. Proveo je dvije godine na Poljudu i postao hit među navijačima.

Nakon dvije godine provedene u Splitu preselio je u Kinu gdje je potpisao za Shanghai SIPG, a onda je početkom 2017. godine otišao u Wuhan Zall, klub iz grada u kojem je krenula pandemija koronavirusa. 

Ružni pogledi i osude

Njegova momčad vrhunac pandemija dočekala je u Španjolskoj iz koje se nije mogla vratiti u Kinu jer su otkazani letovi pa su čak 104 dana proveli u Marbelli gdje su stigli na pripreme.

"Nije bilo lako u Španjolskoj, ovo je godina koju nikad neću zaboraviti. Zapeli smo tamo i nosili smo klupska obilježja, a ljudi su nas čudno gledali, posebno kineske igrače. Trenerima je također bilo teško, nitko nije htio igrati s nama", rekao je Kouassi za Guardian pa dodao:

"Atmosfera je bila loša. Na treninzima se vidjelo da Kinezi ne žele biti ovdje, svi su bili nervozni, a loše vijesti iz Wuhana su samo stizale. Nije bilo lako fokusirati se na nogomet pa smo imali jako kratke treninge."

Teška karantena

Nakon povratka u Kinu, Kouassi i suigrači su prvo proveli dva tjedna u Shenzenu u izolaciji, a tek onda su se vratili u Wuhan u kojem se život stabilizirao i odvija se kao da se ništa nije dogodilo.

"Ja to zovem zatvorom. Tako je izgledalo. Nikad neću zaboraviti karantenu, bila je teška, nismo nikamo mogli 14 dana. Osjećao sam se kao da sam na stadionu", rekao je bivši igrač Hajduka. 

 

Pročitajte više