Bivši hrvatski reprezentativac: Tko zna što je s Livajom. Nismo na ovo navikli

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL, Screenshot: HRT

HAJDUK je na Poljudu pobijedio Dinamo 1:0 u 10. kolu SuperSport HNL-a. Najveći derbi hrvatskog nogometa odlučen je pogotkom Emira Sahitija iz 59. minute. Hajduk je drugi put ove sezone pobijedio Dinamo. Ovim slavljem pred rasprodanim splitskim stadionom došao je do 21 boda te se nalazi na prvom mjestu. Rijeka je druga s 19 bodova, a treći Dinamo ima 16 bodova i utakmicu manje.

Ješe: Hajduk je zasluženo pobijedio

Bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ješe u HRT-ovoj emisiji Stadion komentirao je derbi. "Uvijek je teško i tvrdo, no derbi je bio zadovoljavajući. Da nije bilo blokova, moglo je biti više golova. Poprilično zanimljiva utakmica", započeo je Ješe pa nastavio:

"Dinamo ima iskustvo igranja ovakvih utakmica, nije podlegao pritisku. Dinamo je imao posjed i prilike, no izlaskom Petkovića izgubio je na kreativnosti. Žaper i Trajkovski donijeli su svježinu Hajduku, koji je zasluženo pobijedio.

Leko nema puno prostora mijenjati. Leko je rekao da novi igrači nisu spremni. Sigurno će kroz neki period donijeti veliku kvalitetu, osobito Trajkovski. Hajduku nedostaju golovi da se rastereti Livaju. Kudio sam Sahitija, no konačno je došao sebi. Zadnje dvije utakmice riješio je sam", smatra Ješe, koji je govorio i o Marku Livaji. Kapetan Hajduka je u pet utakmica bez pogotka.

"Nismo navikli na to od njega, da. Ali on je čovjek od krvi i mesa. Da zabija ili asistira svaku utakmicu, ne bi ostao u Hajduku, kupio bi ga bolji klub. To je normalno, ljudi padnu u formi. Tko zna što se događa s Livajom, možda ima neku povredu.

Ne zabija kao prije, ali stalna je opasnost. I danas je imao par lopti. Osjeti situaciju, kao i Petković zna dati loptu u pravom trenutku. Obojica su klasni igrači. Nadam se da će ponovno zabijati golove."

"Vidi se da to nije Ademi koji je bio prije"

"Ademi nije spreman igrati otpočetka. Vidi se da to nije Ademi koji je bio prije. Bio je vođa, sad je solidan, navikli smo na bolje partije od njega. U odnosu na prvo kolo, Dinamu nedostaje šest igrača. Nije to lako uigravati. Ispalo je kako je ispalo", rekao je Ješe o Dinamu.

"U Dinamu znaju da će Petković nešto napraviti. Njime su dosta toga izgubili, igra je bila pogubljena. Iako Livaja nije bio fantastičan, odigrao je dobru utakmicu. Žao mi je što se Petković ozlijedio, nadam se da nije teško. Možda ga neće biti dva-tri tjedna, ali nadam se da će biti dobro", nastavio je Ješe.

Ješe je dvaput kao branič igrao za Hrvatsku

Ješe je kao branič upisao dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske, i to 2006. u prijateljskim utakmicama s Hong Kongom i Južnom Korejom. Prema podacima Transfermarkta, klupsku karijeru proveo je u Dinamu, Zagrebu, zaprešićkom Interu, švicarskom Thunu, izraelskim klubovima Bnei Yehudi i Ashdodu, Širokom Brijegu i Olimpiku u BiH, grčkoj Kavali te na kraju u Zadru i Primorcu iz Biograda.

Pročitajte više