Liga prvaka

Bivši igrač Dinama s dva gola odveo Maribor u drugo pretkolo Lige prvaka. Tobol ispao

Foto: EPA-EFE

PRVAK Slovenije Maribor porazio je u bjeloruskom Soligorsku u susretu prvog pretkola Lige prvaka s 2:0 tamošnji Šahtjor te tako popravio dojam nakon prvog susreta u Sloveniji, koji je završio 0:0. Igrač utakmice bio je nekadašnji igrač Dinama i stariji brat aktualnog člana Modrih Martina Baturine, Roko Baturina. 

22-godišnji napadač iz Splita postigao je oba pogotka svoje ekipe i tako ju je odveo u drugo pretkolo. Podsjetimo, braća Baturina bila su članovi omladinskog pogona RNK Splita, potom i Hajduka, da bi 2017. u paketu stigli u Dinamo. No, za razliku od Martina, Roko se u Maksimiru nije nametnuo.

Nakon posudbe u slovenskom Bravu 2020. za 700 tisuća eura otkupio ga je mađarski Ferencvaroš, koji ga je nakon poljskog Lecha ove sezone uputio na posudbu u Maribor. U istom terminu odigrane su još tri uzvratne utakmice prvog pretkola. 

Najveće iznenađenje priredio je Klaksvikar Itrottarfelag, klub s Farskih otoka koji je s 3:1 na domaćem terenu porazio norveškog prvaka Bodo/Glimt. Međutim, Norvežani su prvu utakmicu dobili s 3:0, pa su tako za dlaku izbjegli senzacionalno ispadanje, dok je utakmica gruzijskog Dinama Batumija i Slovana iz Bratislave otišla u produžetke u kojima je slavila slovačka ekipa. Kazahstanski prvak Tobol s ukupnih 5:1 ispao je od Ferencvaroša.

► GOLOVE ROKA BATURINE POGLEDAJTE OVDJE

Pročitajte više