HRVATSKI NOGOMETAŠI

Bivši igrač Hajduka i Rijeke zabio hat-trick, dodao mu i asistenciju

Foto: Profimedia

BIVŠI nogometaš Zadra, Hajduka i Rijeke Marin Tomasov nastavlja igrati u dobroj formi za Astanu, vodeću momčad kazahstanske prve lige, za koju je u ovoj sezoni na učinku od sedam golova i šest asistencija u 14 utakmica. Posebno je bio inspiriran u utakmici protiv Kairata u 11. kolu tamošnjeg prvenstva.

Tomasov je otvorio golijadu svoje momčadi pogotkom u 19. minuti, povisio na 3:0 u 44. i 5:0 u 63. minuti susreta. U uvjerljivoj pobjedi 6:0 bio je i asistent za drugi gol svoje momčadi. Odigrao je svih 90 minuta.

Inače, Tomasov je na prvi gol i prvu asistenciju čekao do četvrtog kola kazahstanske Premier lige. U svakoj utakmici u kojoj je bio strijelac ili asistent njegova momčad osvajala je bodove. Trenutačno je s pet postignutih golova na podjeli trećeg mjesta najboljih strijelaca lige, a za Astanu je u 172 utakmice zabio 80 i namjestio 67 golova.

Listu strijelaca predvodi još jedan hrvatski nogometaš Andrija Filipović. Zabio je osam golova, od kojih dva u posljednjem kolu, te je sad u nizu od šest golova u zadnjih pet ligaških utakmica.  

Pročitajte više