Bivši igrač Lokomotive na meti klubova iz Premier lige i Serie A

Foto: EPA-EFE

PORTUGALSKI veznjak i član Benfice Chiquinho želja je novopečenog premierligaša Burnleya koji je prošle sezone osvojio engleski Championship, a s klupe ga vodi legendarni kapetan aktualnog prvaka Europe Manchester Cityja, Belgijanac Vincent Kompany. 

Riječ je o veznjaku kojeg su prilike imali upoznati i pratitelji hrvatskog prvenstva, premda se u njemu kratko zadržao nastupajući za Lokomotivu. Klub s Kajzerice je u zimskom prijelaznom roku 2017. iz portugalskog Leixoesa doveo tad 21-godišnjeg Chiquinha. Prema Transfermarktu, Lokomotivu je ovaj transfer koštao 200.000 eura, a mladi igrač potpisao je ugovor sa zagrebačkim klubom do ljeta 2021. godine. Odigrao je ukupno šest utakmica.

Žele ga i Talijani

"Portugalac Francisco Machado Chiquinho stigao je na Kajzericu u zimskom prijelaznom roku. Zbog razdoblja potrebnog za prilagodbu u novoj sredini, portugalski veznjak u polusezoni je u šest natjecateljskih utakmica odigrao 200 minuta. Chiquinho je napustio Lokomotivu te otišao na posudbu u portugalsku OAF Academicu. Želimo mu puno sreće i zdravlja!" riječi su kojima ga je Lokomotiva ispratila iz kluba.

Academica ga je nakon posudbe otkupila za 150 tisuća eura, a već idući dan prodala za 600.000 eura u Benficu. Bez da je tada za nju odigrao i minute, napustio je klub i otišao u Moreirense. Nakon što se ondje dokazao, Benfica ga je u ljeto 2019. ponovno kupila, tad za šest milijuna eura, što je i danas njegova vrijednost prema Transfermarktu.

Pretprošle sezone bio je na posudbama u Bragi i turskom Giresunsporu, a nakon što je Benfica prodala Enza Fernandeza, postao je standardan i prošlu sezonu završio je s 41 nastupom. Pored Burnleya žele ga i neimenovani klubovi iz Serie A. Transfermarkt ga procjenjuje na šest milijuna eura.

 

Pročitajte više