Hrvatski nogometaši

Bivši kapetan Dinama i četvrti najskuplji hajdukovac u povijesti briljirali za vikend

Foto: Kortrijk

IZA NAS je još jedan nogometni vikend u kojem su se istaknuli hrvatski nogometaši koji igraju u inozemstvu. Najbolje ocijenjen bio je Ante Rebić, ali i drugi su odigrali sjajne partije.

Važno je zvati se Ante

Ante Rebić postigao je dva pogotka u isto toliko minuta te tako osigurao pobjedu Milana protiv Crotonea rezultatom 4:0. Ovom pobjedom Milan je ostao na čelu ljestvice s dva boda više od gradskih rivala Intera. Rebić je igrao do 77. minute, kada ga je zamijenio Norvežanin Hauge, a istovremeno u igru je ušao i Mario Mandžukić.

Rebićev imenjak Budimir u 86. minuti poentirao je za izuzetno važnu pobjedu Osasune 2:1 nad Eibarom, koji im je jedan od konkurenata u borbi za ostanak u najvišem rangu španjolskog nogometa. Budimirova Osasuna sada je dva boda iznad zone ispadanja.

Igrač Manchester Cityja na posudbi u Kortrijku, 20-godišnji Ante Palaversa, zabio je svoj prvijenac u trećem nastupu za belgijski klub i bio jedan od ključnih pojedinaca u pobjedi Kortrijka na gostovanju kod Mouscrona rezultatom 0:3. 

Antolić odličan pod palicom hrvatskog stručnjaka

Domagoj Antolić sjajno igra u Saudijskoj Arabiji. U siječnju je varšavsku Legiju zamijenio prvoligašem FC Damacom, čiji je glavni trener od prošlog mjeseca 39-godišnji Solinjanin Krešimir Režić. Nakon što je u prošla dva kola postizao zgoditke, ovaj puta bio je igrač utakmice u 2:2 remiju s Al Qadisiyom. 

Antolić je odigrao fenomenalnu utakmicu - osvojio je devet od deset duela, pogodio šest od šest dugih lopti i uspješno je izvršio svih pet pokušanih driblinga.

Stoperi zaslužni za pobjede bez primljenog pogotka

Domagoj Vida i Bešiktaš bili su uspješni i slavili na domaćem terenu protiv Konyaspora rezultatom 1:0. Vida je zaradio žuti karton, ali je odradio lavovski dio posla u obrani jer je Bešiktaš od 21. minute igrao s igračem manje, kada im je isključen lijevi bek Fabrice N'Sakala. Istanbulski klubovi Fenerbahče, Galatasaray i Vidin Bešiktaš u mrtvoj su trci za prvo mjesto, s obzirom na to da su svi na 48 bodova.

Denis Kolinger dobro se snalazi nakon transfera u Dansku, a njegov Vejle uspio je slaviti kod Sonderjyskea 0:1. Kolinger je u svom drugom nastupu bio najbolje ocijenjen igrač gostujuće ekipe, koja nije primila pogodak u dvije utakmice koliko je bivši kapetan Lokomotive dosad odigrao.

Solidne predstave ostalih igrača

Andrej Kramarić i Dario Melnjak asistirali su za jedine pogotke svojih klubova, Hoffenheima i Rizespora, u porazima od Frankfurta i Alanyaspora. 

Marcelo Brozović odigrao je standardno dobru utakmicu u pobjedi Intera na gostovanju kod Fiorentine 0:2, a Karlo Bartolec i njegov Kopenhagen istim su rezultatom slavili kod Horsensa. Bartolec je odigrao svih 90 minuta.

Dodajmo da je Adrian Šemper upisao 4 obrane u 1:1 remiju njegovog Chieva protiv Salernitane.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više