Bivši kapetan Hajduka: Petković Jarnija naziva klaunom?! Motaj kablove, gasi internet

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Nino Strmotic/PIXSEL

ROBERT JARNI dobio je otkaz na mjestu izbornika hrvatske U-17 reprezentacije nekoliko dana nakon što je rekao da će u utakmici Konferencijske lige između Betisa i Dinama navijati za španjolsku momčad i nakon što ga je Dinamov napadač zbog toga nazvao klaunom.

Podsjetimo, Jarniju je otkaz uručen nakon što je na pitanje za koga će navijati u susretu između kluba za koji je nekoć igrao i hrvatskog prvaka odgovorio: "Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu."

HNS je ovako objasnio otkaz Jarniju

HNS mu je otkazao suradnju uz riječi: "HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. Promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.

Izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji."

Na sve se u današnjoj kolumni za Dalmatinski portal osvrnuo bivši kapetan Hajduka Hrvoje Vejić.

Vejić: Robertova izjava je nespretna, ali iskrena

"Iako je Robertova izjava bila nepotrebna, možda i nespretna, sigurno nije data iz zle namjere i s ciljem da se nekoga isprovocira. I što je najvažnije, iskrena je. Ali, u nekim organizacijama je to zabranjeno pa čovjek dobije otkaz", napisao je Vejić pa nastavio:

"Family, obitelj kažete. Sretan sam što sam odrastao u obitelji u kojoj te otac neće izbaciti iz kuće jer imaš svoje mišljenje i ne bojiš ga se reći. Niste vi obitelj. Za jednu takvu licemjernu organizaciju u kojoj za jedne vrijede jedna pravila, a za druge druga, postoji puno naziva koji vas bolje opisuju.

I osobno sam nedavno doživio licemjerje samoprozvane Familije, nepoštenje, pogodovanje određenima po babi i stričevima. Izgleda da i za upisat se na Akademiju moraš zvati nekog ministra. Moj će slučaj sigurno dobiti sudski epilog, a vjerujem i Robertov.

A Petkovićeva izjava? Petković Jarnija naziva klaunom. Petković moralizira Jarniju, ejj? Treba li veći dokaz koliko nam je nogomet otišao u neku stvar. Motaj kablove, gasi internet", zaključio je.

Pročitajte više