Nekad najskuplji igrač Engleske kritizirao Guardiolu, ovaj mu brutalno spustio i oduševio Otok

Foto: Guliver Image/Getty Images

LIVERPOOL i City su u krizi. Nekoliko posljednjih mečeva odigrali su loše, a razočaravajuću formu Građana i Redsa najbolje su iskoristili Arsenal i Chelsea. Momčad Antonija Contea uvjerljivo je prva, a Topnici su drugi s tri boda manje od Bluesa.
 
Zbog loših igara i još lošijih rezultata Cityja i Liverpoola oglasili su se i prvi kritičari. Nakon što je Gary Neville preko Twittera napao vratara Redsa Lorisa Kariusa, trener kluba s Anfielda Jurgen Klopp žestoko je uzvratio legendi Uniteda koji se kao trener nije baš proslavio u Valenciji.
 
"Zašto mu dajete da na televiziji priča o igračima kad je pokazao da kao trener baš ne zna previše o tome? Jasno mi je da je on bivši igrač Manchestera i da nam pokušava stvoriti probleme. Evo, pokušao je. Možete mu reći da ja nisam na Twitteru i, ako mi ima nešto reći, može to napraviti licem u lice", odgovorio je Klopp bivšem desnom beku Engleske.
 
City je prošlog vikenda poražen kod aktualnog prvaka Leicester Cityja 4:2, a nakon te utakmice Richard Dunne, Robbie Savage i Stan Collymore oštro su kritizirali Cityjevu obranu nazvavši je očajnom. Collymore se posebno osvrnuo na španjolskog trenera, rekavši da ako Pep ne probudi ratnički mentalitet u skupocjenoj momčadi, da će se jako brzo vratiti u Španjolsku.
 
"Pep živi u zabludi ako misli da može osvojiti Premierligu bez oštrih uklizavanja. Ne kažem da je loš trener, ali kad je već potrošio silne milijune na pojačanja, onda mu momčad mora izgledati puno bolje. Mora odustati od svoje filozofije i mora narediti igračima da igraju oštrije u obrani. Ne učini li to, vratit će se u Španjolsku podvijena repa'', rekao je Collymore.
 
Nakon što je jedan novinar na presici prenio Pepu što je rekao Collymore, Katalonac se napravio blesav i bez uzbuđenja kratko je rekao:
 
''Stan Collymore? Tko je to?''
 
Stan Collymore je 1995. godine bio najskuplji engleski igrač u povijesti kada je za 8,5 milijuna funti prešao iz Nottingham Foresta u Liverpool. Obećavao je puno, no nikad nije do kraja realizirao potencijal. U karijeri nije osvojio nijedan trofej, a za Tri lava je nastupio samo triput.
 

Pročitajte više