ABA LIGA

Bivši NBA prvak o kaosu u Pioniru: Najgora i najneprofesionalnija utakmica

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

CRVENA ZVEZDA prvak je ABA lige. Zvezda je u petoj, odlučujućoj utakmici u Pioniru deklasirala Budućnost 97:54 i kao pobjednik regionalne lige izravno se plasirala u Euroligu.

Lako se moglo dogoditi da do utakmice uopće ne dođe. Naime, igrači Budućnosti skandalozno su dočekani u Pioniru. Navijači Zvezde uletjeli su na parket čim su igrači Budućnosti izašli na zagrijavanje i tako odgodili početak utakmice.

Iz Budućnosti su objavili kako su njihovi igrači gađani tvrdim predmetima, kovanicama, baterijama za telefon i kamenjem, a Gordić je gađan stolicom koju je bacio navijač iz partera.

U toj atmosferi Zvezda je na kraju uspjela doći do pobjede, ali košarka je, nažalost, ostala u drugom planu. Jedan od igrača Budućnosti, inače bivši NBA prvak s Miami Heatom, Norris Cole, odlučio se oglasiti na Twitteru kako bi skrenuo pažnju na događanja oko ovog susreta. 

"ABA liga, ovo je bila najgora i najneprofesionalnija utakmica/okruženje!! Najgore!!", napisao je razočarani Amerikanac koji je očito navikao na puno više standarde organizacije od onih koji su ga dočekali po dolasku u ABA Ligu. 

 

Pročitajte više