Bivši njemački reprezentativac opet napao Kovača: Ne daje dobar primjer djeci

Foto: Profimedia

NIKO KOVAČ je krajem 2022. godine potjerao Maxa Krusea (36) iz Wolfsburga. Hrvatski trener je napadaču zamjerio neprofesionalan odnos prema klubu te negativan utjecaj na ostatak momčadi. Kruse je nakon Wolfsburga pola godine bio slobodan igrač, potom je od lipnja do listopada 2023. bio u Paderbornu, a krajem prošle godine završio karijeru.

Kruse je sredinom ožujka kritizirao Kovača, rekavši da je "karakterno bio apsolutna katastrofa". Kovač je par dana kasnije dobio otkaz u Wolfsburgu nakon poraza od Augsburga (3:1) u 26. kolu Bundeslige, čime je nastavio katastrofalan niz od 11 utakmica bez pobjede. Na posljednjoj konferenciji za medije pitali su ga o Kruseu, a Kovač je odgovorio da "nije dobro za mlade ni za društvo" govoriti o izjavama nekadašnjeg igrača.

"Kovač je tada rekao da je moja bundesligaška karijera gotova. Kada daješ takve izjave, ne moramo govoriti o karakteru i ljudskim osobinama"

Kruse je sada ponovno govorio o Kovaču u svom podcastu Flatterbal. "Svi su uskočili na vlak. Jörg Schmadtke (bivši sportski direktor Wolfsburga, op. a.) je izašao iz opskurnosti i dao komentar, a i Kovač je na oproštajnoj konferenciji za medije rekao nešto o meni", započeo je Kruse, pa nastavio:

"Kovač je tada rekao da je moja bundesligaška karijera gotova. Kada daješ takve izjave, ne moramo govoriti o karakteru i ljudskim osobinama. A onda je stao pred novinare i rekao da oni to moraju zaustaviti. To nije dobar primjer djeci. Uvijek treba paziti na vlastite postupke."

Kruse se ispričao bivšem suigraču

Kruse je prošli tjedan tvrdio da je s Renatom Steffenom, Yannickom Gerhardtom i Lucom Waldschmidtom činio četvorku koja je svojevremeno ogovarala Kovača u Wolfsburgu. Gerhardt je jedini i dalje u klubu, a Bild piše da nije dobro primio Kruseov komentar.

Kruse se u posljednjem podcastu ispričao Gerhardtu, poručivši da ga nije želio uvaliti u probleme. "Poslao sam mu glasovnu poruku i rekao mu da mi nije bila namjera predstaviti ga kao lošeg tipa. Svatko tko me poznaje zna da to ne bih učinio namjerno. Bilo je to slučajno, on je jedini od nas kasnije igrao pod Kovačem. Ispričao sam mu se i nadam se da mu to neće stvarati probleme.

Nije mi odgovorio, vjerojatno nije bio osobito sretan. Ponavljam, Yannick, žao mi je, nisam tako mislio. Nisam trebao spomenuti tvoje ime. Ispričavam se tebi, ali ne i drugima", rekao je Kruse.

Kruse je u karijeri nastupao za Werder, St. Pauli, Freiburg, Borussiju Mönchengladbach, Wolfsburg, Fenerbahče, Union Berlin i Paderborn. Ima 14 nastupa i četiri pogotka za reprezentaciju Njemačke, a završnicu karijere obilježili su problemi koje je izazivao u Wolfsburgu.

Pročitajte više